Det er virkelig i ferd med å dra seg til på toppen av leaderboardet i Norwegian Challenge. Før siste runde er hele 22 spillere innen fem slag fra lederen Jens Fahrbring fra Sverige.

 

Fahrbring festet grepet om turneringen med banerekord på hele 62 slag, og stod også for dagens høydepunkt med hole-in-one på det 8. hullet, hans nest siste for dagen. Med ti under for dagen leder han med ett slag før siste runde (-13). Fahrbing er i god form om dagen, og delte tredjeplassen i forrige ukes Finnish Challenge.

 

Best av de norske gutta er Knut Børsheim som leverte en tredjerunde på 70 slag. Det holder til en delt 9. plass så langt, fire slag bak lederen.

 

Det har vært en lang dag på Losby, og det har blitt 36 hull for andre dag på rad i vekslende vær. Før ettermiddagens tredjerunde lå fire spillere topp-10.

 

Starten av tredjerunden så også veldig lovende ut, og etter bare noen hull var Anders Engell i delt ledelse, og Børsheim slaget bak på tredjeplass. Dessverre holdt det ikke hele veien inn, og nordmennene er avhengige av lave runder søndag om vi skal få årets første norske seier på Challenge Tour.

 

Ingen har heldigvis stukket ordentlig fra i toppen, og de virkelig lave rundene var det spillerne som startet runden langt nede på leaderboardet som stod for.

Anders Engell leverte en 73-runde, og falt fra andreplass ned til 14. plass, åtte under totalt. Slaget bak følger Eirik Tage Johansen som også falt nedover leaderboardet.

 

Tredjerundens beste norske spiller var Joakim Mikkelsen, som var den eneste nordmannen som kom seg på 60-tallet. Med 69 slag klatret han fra 30. til 23. plass.

 

Tyngre gikk det for ukens overraskelse de to første rundene, Aksel K. Olsen og Espen Kofstad. Olsen falt fra 6. plass og helt ned til 51. plass med en 77-runde, mens hjemmehåpet Espen Kofstad ligger helt sist av spillerne som klarte cuten, på par totalt

 

NB! Spanjolen Nacho Elvira ble tildelt straff på tredjerunden for sakte spill. Spanjolen må i tillegg punge ut med en bot på 1500 euro. Elvira fikk straff for sakte spill tidligere i år, som utløste en bot på 500 euro. Lørdag fikk han ytterlige to advarsler som utløste både straffeslag og nye bøter.

 

– European Tour og Challenge Tour har blitt mye hissigere på å slå ned på og bøtlegge sakte spill i år. Bøtene akkumulerer fortløpende, sier turneringskonsulent i NGF, Øystein Tamburstuen til Norsk Golf

 


 

Fra lørdag formiddag

 

Norske seiershåp på Losby

 

Anders Engell leder an blant de norske gutta i Norwegian Challenge. Etter en tung sesong så langt er han glad for at det endelig er i ferd med å snu seg.

 

Anders Engell leder an blant de norske gutta i Norwegian Challenge. Etter en tung sesong så langt er han glad for at det endelig er i ferd med å snu seg.

Det er duket for en spennende helg på Losby. Etter at torsdagen regnet bort, er det først tidlig lørdag ettermiddag andrerundene er i ferd med å bli ferdigspilt. Med to runder igjen har flere norske spillere gode seiersmuligheter.

 

Best av de norske er Anders Engell, som også var beste nordmann etter åpningsrunden.

 

Grønmo-golferen imponerer stort, og befinner seg nå bare ett slag bak lederen Ross Kellett fra Skottland.

 

Det smaker ekstra godt med tanke på at han står med seks missede cuter i de syv Challenge Tour-turneringene han har spilt i år.

 

– Spillet var bra. Jeg spilte solid og gjorde egentlig ikke noen feil i dag heller. Jeg har drivet ballen rimelig bra og er god med putteren. Da går det som regel bra! smiler Engell når Norsk Golf pratet med ham etter runden.

 

– Jeg har slitt fælt i hele år. Det er moro at det begynner å løsne litt, konkluderer han.

 

 

Prøver å slappe av

 

Engell byttet trener til Mark Davies tidligere denne sesongen, som også trener Espen Kofstad. De to har trent omlag 30 timer sammen så langt. Engell sier han har jobbet med rytme og tempo for å senke spenningsnivået ute på banen.

 

– Jeg må bare slappe av litt mer og ha det kult der ute! Det å ligge ett slag bak teten forandrer ingenting. Jeg må bare fortsette å fokusere på mitt eget spill, sier Engell til Norsk Golf.

 

Mange publikummere samlet seg rundt den 18. greenen da Engell var i ferd med å fullføre sin runde. Der puttet han for birdie og delt ledelse, mens spillepartner Andreas Halvorsen puttet for å klare cuten. Dessverre misset begge.

 

 

Slitsom uke 

 

De store utsettelsene på Losby har ført til store endringer i spilleoppsettet så langt. Spillerne som ikke rakk å fullføre torsdagens åpningsrunde spilte noen hull på morgenkvisten fredag morgen, før de tok fatt på andrerunden fredag kveld, for så å fullføre resten av den lørdag morgen. Spillerne som ikke rakk å komme i gang torsdag måtte på sin side spille 36 hull på rad fredag.

 

– Det har vært veldig vanskelig å finne flyten når det har vært slik, man kommer aldri inn i noe særlig rytme. Men man må jo bare gjøre det beste ut av det, og passe på å få en ordentlig oppvarming hver gang man skal gå ut, forklarer han.

 

En som kom ut av rytmen var Ross Kellett i tet. Skotten åpnet med banerekord og ni under par, men klarte «bare» å gå en under på andrerunden. I stedet for å skaffe seg luke har det i stedet blitt tettpakket i toppen.

 

Seks av 18 norske spillere klarte cuten, og alle ligger innenfor syv slag bak teten. I følge landslagstrener Øyvind Rojahn har alle norske spillerne mulighet til å vinne. Banen settes opp vanskeligere for tredjerunden, noe som gjør det ekstra åpent.

 

Ross Kellett var ikke den eneste som var sliten etter sin runde. Knut Børsheim var helt utmattet da Norsk Golf huket tak i ham etter å ha signert for en andrerunde på 67 slag og -7 totalt. Det holder til en delt 9. plass sammen med Eirik Tage Johansen, tre slag bak toppen.

 

– Det er vanskelig å få flyt i spillet når det er slik. Det har ikke blitt så mye søvn, og jeg erlitt syk også. Jeg kastet opp på rangen til morgenen i dag. Men formen er bedre nå, det skal bli godt med litt mat. Motivasjonen til å spille bra nå er å kunne sove litt i morgen, jeg er så j…. trøtt!, sier Børsheim.

 

 

Olsen holder koken

 

Unggutten Aksel Kristoffer Olsen fortsetter også å imponere. Han gjorde seg klar for å spille andrerunden fredag kveld, men måtte vente til lørdag morgen med å komme seg ut. Siddisen fulgte opp den innledende 66-runden med 70 slag lørdag. Dermed ligger ukens norske overraskelse helt oppe på delt 6. plass, åtte under par, nest best av de norske og bare to slag bak lederen.

 

Les også: – Dette har vært over all forventning 

 

– Jeg kom her med åpent sinn. Det er veldig inspirerende å få en bekreftelse på at jeg kan hevde meg her. Det er veldig kjekt med store turneringer, og jeg spiller her først og fremst for erfaringen. Det er veldig kult å måle seg mot de som er på vei opp til Europa-touren, sa Olsen til Norsk Golf da vi pratet med ham fredag kveld.

 

Tredjerunden starter klokken 13.35, med Espen Kofstad først ut av de norske klokken halv tre. Lederballen bestående av Jason Barnes, Phillip Archer og Ross Kellett slår ut 15.25.

 

 

Norske resultater

 

T2 Anders Engell (-9)

T6 Aksel Kristoffer Olsen (-8)

T9 Knut Børsheim (-7)

T9 Eirik Tage Johansen (-7)

T30 Joakim Mikkelsen (-4)

T47 Espen Kofstad (-3)