Bjerch-Andresen forteller at jobben er en lignende rolle som han har hatt frem til nå, men med mer ansvar.

– Jeg mener Mikkel er den beste i landet på det han gjør. Hans umiddelbare innvirkning på laget snakker for seg selv gjennom resultatene våre forrige sesong. Han vet hvor morsomt collegegolf er ment å være, og gutta respekterer ham virkelig også. Han passer perfekt til satsingen får, og jeg kunne ikke være mer fornøyd med at han er en «Red Raider», sier lagets hovedtrener Greg Sands i en pressemelding.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Den 26 år gamle bæringen er den eneste norske treneren i det amerikanske collegesystemet. I år har han imidlertid fått norsk selskap i Texas Tech: Den ferske norgesmesteren Markus Braadlie (Miklagard GK) begynte nylig ved universitetet.

Bjerch-Andresen var for noen år siden regnet som en av Norges mest lovende juniorspillere, og hadde ambisjoner om et liv på touren etter å ha fullført fire år som collegespiller på Baylor University i Texas.

Det knalltøffe livet som golfproff tømte imidlertid kontoen hans, og akkurat på et tidspunkt da han så seg om etter noe annet å gjøre, dukket det i forfjor opp en unik mulighet i Nacogdoches, hjembyen til hans kone Hannah. Han ble tilbudt jobb som assistent ved Stephen F. Austin University, og han ble dermed tidenes første norske mannlige college-coach. 

Mens Stephen F. Austin State University, eller SFA som det pleier å bli kalt, er et lite universitet med beskjedne budsjetter, åpnet det seg i fjor opp en enda større mulighet for Bjerch-Andresen ved Texas Tech University. Her har han det siste året jobbet som assistent for den anerkjente treneren Greg Sands, som har gjort laget til et av de beste i USA.

Bjerch-Andresen har tidligere sagt til Norsk Golf at han drømmer om å bli head-coach selv en dag.

– Det virker utrolig kult å kunne bygge opp et eget lag, skape en egen kultur, rekruttere egne spillere og bidra til å gi dem noen år som de kommer til å huske resten av livet sitt!

Les også: Mikkel (25) ansatt som collegetrener: – Jeg tror dette var «meant to be»