«Lofoten really is as epic as it looks. Its location is the most breathtakingly beautiful that you will ever experience on a golf course, bar none.»

Dette skriver Englands største golfmagasin, National Club Golfer, om Lofoten Links. Før helga slapp magasinet sine topp 100-lister; som viser deres rangering av beste golfbaner i England, Irland, Skottland, Wales og resten av Europa.

Foto: Kevin Murray

Best i Skandinavia

8. plass på lista over Europas hundre beste baner ligger Lofoten Links.

– Det er helt utrolig, og veldig morsomt. Sist gang var vi på 64.-plass, og nå er vi nummer 8. Det tror jeg er best i Skandinavia. Det er veldig hyggelig at folk setter pris på jobben vi gjør, sier daglig leder på Lofoten Links, Frode Hov, til Norsk Golf.

«It genuinely is as spectacular as it looks. If anything, it’s better than the pictures suggest, because these are stand-alone images where you can only see one or perhaps two holes at a time,» skriver anmelder Chris Bertram.

Forsidestoff

Ikke nok med dét, før helga fikk klubben også beskjed om at bilder fra Lofoten links kommer til å pryde forsiden på Golf Magazine.

 

 

– Jeg vet ikke hva det står om oss i magasinet. Jeg vet at de har kjøpt bildet av fotografen. Vi er ikke med på topp 100-lista på den rankingen. Dét hadde vært grensesprengende, men vi er på forsida, og vi sier ikke nei takk til det, sier Hov.

– Får dere mange slike henvendelser?

– Vi har jevnlig besøk ratere som er her og sjekker ut banen. De har jo fått øye på oss, sikkert fordi de har fått bilder av banen og hørt om den fra andre. National Club Golfer har vært her flere ganger i forkant av sin kåring, og har fulfgt oss over flere år.

Foto: Kevin Murray

Uforløst potensiale

Samtidig som Hov merker at magasinredaktører verden over har fått opp øynene for golfklubben, tror han det ligger et uforløst potensiale når det kommer til antall spillere.

– Vi merker en vekst, men føler ikke vi har fått ut potensialet; ikke på langt nær. Det er veldig mye medieoppmerksomhet. Det kommer av seg selv. Banen er god, unik og spesiell, og det gjør at vi får mye oppmerksomhet. Vi forsøker å gjøre banen bedre og bedre for hvert år.

– Hvordan skal dere nå ut til flere?

– Det er der vi må bli enda flinkere, og det jobber vi med. Vi ser på bookingene til neste år at det hjelper med mange gode anmeldelser og positiv omtale. Det er mange som kommer til oss i juli, men jeg tror fortsatt mange har fordommer mot Nord-Norge og klimaet. Det gjør at mange tror at banen ikke er i god stand utenom i juli. Spesielt september er en nydelig måned. Da er banen kanskje i sin aller best stand, med god stand og vakre farger.

Foto: Kevin Murray

Utsikt mot midnattssol og nordlys

Normalt åpner banen rundt 1. mai og har åpen til midten av oktober. Hov forteller at de nå jobber med planer om å utvide et hyttefelt langs banen med sytti hyttetomter som legges ut for salg i vinter.

–  Det er snakk om tomter nær golfbanen med utsikt mot midnattssol og nordlys.

Det første hullet var ferdig i 1998, og først i 2015 stod banen ferdig slik den gjør i dag. Men helt ferdig, blir den nok aldri.

– Vi jobber med å forbedre den hele tiden. I år har vi jobbet mye med greenene og generelt med å gjøre roughene mer spillbare. Mange opplever banen som smal og tøff, og det skal den være. Men det er mulig å gjøre noen grep for å gjøre den litt mer tilgivende. Vi har også jobbet med å gjøre stier og veier bedre.

– Hvor mange baller trenger man for å fullføre en runde?

– Det spørs. Det kan være nok med én. Det handler om å ikke være så grådig. Når man kommer hit har man lyst til å slå de spektakulære slagene, men har man ikke de slagene i bagen, så kan det lønne seg å spille litt safe med jern. Men det er jo artig å prøve, men da må man ha med seg noen flere baller.