TOURSVEIPET//

Norsk i toppen da turnering ble avgjort etter én (!) runde

Det ble ikke mye golf for spillerne i denne helgens Ladies European Tour-turnering, takket være de australske værgudene. I tillegg er en nordmann på toppen av ledertavlen på ECCO-touren.

Madelene Stavnar (t.v.) ble best av de tre norske som tok turen til Australia. Det ble bare én turneringsrunde i årets Australian Women's Classic
Publisert Sist oppdatert

Ladies European Tour

Dorthea Forbrigd, Madelene Stavnar og Marianne Skarpnord har alle vært i Australia de siste ukene for å spille to av årets turneringer på Europatouren. I den første ble Forbrigd beste norske med en 28. plass, men samtlige ønsket å havne høyere på resultatlisten i Australian Women's Classic på ærverdige Bonville Golf Resort.

På grunn av uvær da fredagens førsterunde skulle spilles ble den spilledagen sløyfet. Turneringen gikk fra å være en  54-hullsturnering til å avgjøres på bare 36 hull.

De tre norske utøverne leverte scorekort på 69 (Stavnar), 71 (Forbrigd) og 78 (Skarpnord). Runden til Stavnar holdt til en sterk 11. plass på –3, bare tre slag bak lederne.

Stavnar leverte den beste norske runden på lørdag. Det skulle vise seg å bli den eneste.

På grunn av nye værutfordringer søndag morgen måtte dessverre turneringsledelsen se seg nødt til å avlyse alt spill på finaledagen. Dermed ble det bare én runde på de europeiske proffgolferne denne uken.

På grunn av dette kan ikke turneringen klassifiseres som en offisielt LET-turnering. Derfor får ingen av utøverne poeng på sammenlagtlisten og premiepengene vil være uoffisielle, skriver touren på sine egne hjemmesider

Nicole Broch Estrup (Danmark), Pei-Ying Tsai (Taiwan) og Jess Whitting (Australia) ender opp med å dele den uoffisielle seieren.

Her er resultatene

Nordic Golf League

Den skandinaviske ECCO-touren begynte søndag med den første av tre turneringer på polsk jord. Over de neste ukene skal spillere fra hele Norden, og noen få andre land, konkurrere på Sand Valley Golf Resort like utenfor Gdansk.

På startlisten på den første turneringen, Polish Masters, finner man ni norske navn. På ledertavlen etter første spilledag finner man et av de navnene helt øverst. For med en 65-runde (–7) seilte Fridtjof Åstorp Rasmussen (Grini GK) helt til topps.

Nordmannen leverte hele syv birdier, samt en eagle, på veien til 65-runden. Han leder med ett slag ned til nærmeste konkurrent.

Turneringen spilles over tre dager og avsluttes på tirsdag. Samlet premiepott er på 50.000 euro.

Det neste norske navnet på ledertavlen er Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK), som sitter på delt 7. plass med scoren –4.

LPGA Tour

Den eneste andre toppturneringen hvor det denne uken var norsk deltakelse var på LPGA-touren. Celine Borge var med verdenseliten til Las Vegas for å spille matchplay-turneringen T-Mobile Match Play.

Dessverre kom hun seg ikke forbi slagspillsdelen som gikk over onsdag og torsdag etter runder på 79-81.

Finalen i matchplay-turneringen ble spilt mellom verdensener Nelly Korda og den irske Solheim Cup-helten Leona Maguire. Korda vant 4&3, og vinner dermed sin fjerde (!) LPGA-turnering på rad.

Nelly Korda har hatt en vill start på året. Med fire seire på rad har hun muligheten til å bli historisk snart.

Her er ledertavlen

PGA Tour

Viktor Hovland velger å stå over denne ukens Texas Open og heller prioritere opptrening til Masters. Det gjør flere andre av de største stjernene, men noen er igjen i San Antonio for å kjempe om heder og ære.

Med én runde igjen leder Akshay Bhatia med fire slag på Denny McCarthy. Sett med skandinaviske øyne er Ludvig Åberg på foreløpig sjetteplass den største attraksjonen.

Det er imponerende med tanke på at dette skjedde med han under lørdagens tredjerunde: