Italienske Apulia har de siste årene vært åsted for den spennende finalen på Challenge Tour. Nå har De forente arabiske emirater kjøpt turneringen for de tre neste årene. Det fulle navnet blir Dubai Festival City Challenge Tour Grand Final hosted by Al Badia Golf Club. Lykke til med graveringen av den pokalen.

 

Premiepengene økes ikke i år. Totalt spilles det om €330.000 med €56.650 til vinneren. Det spilles om flere poeng på verdensrankingen, med 16 mot normalt 12 til vinneren. Som tidligere er det de 15 beste spillerne på pengelisten som får kort på European Tour 2014. 

 

Alain de Soultrait, leder av Challenge Tour, sier følgende om det nye programmet.

 

– Et av ønskene for Challenge Tour er å arrangere turneringer på forskjellige steder over hele verden. Vi er henrykt over å ha med oss De forente arabiske emirater som det førtifemte landet som arrangerer Challenge Tour. Det blir en passende feiring av det tjuefemte året med Challenge Tour.

 

Før finalen i Dubai skal spillerne innom Ukraina, Kazakhstan, Kina og Oman. Hvis vi også tar med sesongstarten i India og Kenya ser vi at det blir mye reising. Med begrensede budsjett og forholdsvis lave premiepenger kan det bli en utfordring å delta i alle turneringene. 

 

Knut Børsheim er med sin 37.plass på pengelisten best plassert av de norske. Eirik Tage Johansen (82), Joakim Mikkelsen (163), Anders Engell (186) og Elias Bertheussen (208) har også spilt inn noen kroner i løpet av sesongen.