I 2013 testet vi nyheten adizero Tour. En bra sko som i våre øyne ikke nådde helt opp i sterk konkurranse. Lav vekt var det største salgsargumentet fra Adidas. Årets modell veier 272 gram (per sko), veldig lite for en sko med knotter. Adidas har kuttet til syv knotter for å holde vekten nede men samtidig gi deg litt grep og stabilitet. 

 

adizero one er laget i kunstfiber. Mange vil kjenne igjen materialet og følelsen fra fotballsko. Vi syns det er et bra valg, men kvalitetsinntrykket er ikke det samme som med skinnsko.

 

 

 

Designet har tydelig inspirasjon fra jogge- og fotballsko. adizero one er sporty og passer godt til kleskolleksjonen deres. Jason Day og Sergio Garcia er nok spillere vi får se med den i år da den er en fin match for deres stil på golfbanen.

 

adizero one kommer for salg i fire farger 23.januar. En femte farge kommer 1.mai. Veiledende pris er 1500,-.

 

Damenes versjon heter adizero Tour II. Du finner den i butikker fra 23.januar til veiledende pris 1100,-.

 

Siste aktuelle modell er adizero sport II. En svært lett sko med inspirasjon fra sine joggende søsken hos Adidas. Dette er en sko uten knotter. Den ble lansert i fjor uten noen spesiell oppmerksomhet men fikk allikevel mange fans. Komforten var veldig bra og den er fantastisk lett. Veiledende pris er 900,-. Både dame- og herresko kommer 23.januar.

Det er ikke skrivefeil når vi skriver adizero one. Adidas insisterer på at navnet ikke har store bokstaver.

 

 

Sålen på adizero og adizero one har klare forskjeller. Utformingen av knottene er annerledes og antallet er kraftig redusert. Legg også merke til den som er plassert midt under foten.