– Det er en jobb med mange spennende arbeidsoppgaver. Det var det som trigget meg til å søke, sier Thomas Vesteraas til Norsk Golf.

45-åringen har vært en ivrig golfspiller siden starten av 1990-tallet, men har frem til nå ikke hatt noen offisielle verv i golfen. Han jobbet som trener i kombinert på Norges Toppidrettsgymnas fra 1994 og frem til 2011. Han har jobbet med juniorlandslag og andre landslag på oppdrag fra skiforbundet, han har vært sjef for det russiske kombinertlandslaget fra 2012 til 2013, og de siste fire årene har han vært generalsekretær i Norge Ake-, Bob- og Skeletonforbund.

I dag er han medlem av Hafjell Golfklubb og er registrert med et høyst respektabelt handicap på 8,8.

– Jeg har spilt mye golf opp gjennom årene og har hatt en stor interesse for golf, selv om jeg ikke har jobbet med det selv. Golfforbundet er et stort særforbund, som jobber veldig seriøst og målrettet. De har mange utfordringer, spesielt med tanke på den høye snittalderen i medlemsmassen, men det skjer også mye positivt på rekrutteringssiden, sier Vesteraas.

– Min jobb blir å legge grunnlaget for en attraktiv turneringsvirksomhet fra golfforbundets side. Det blir veldig viktig å skape et enda tettere samarbeid mellom golfforbundet, klubbene og de frivillige

Toppidrettssjef Øyvind Rojahn sier det var 35 personer som søkte på stillingen som turneringsansvarlig. Rojahn er godt fornøyd med utfallet.

– Thomas har bred erfaring. Han er en rolig og strukturert person med gode kommunikasjonsevner. Det er viktig i en jobb som krever mye struktur. En turneringsansvarlig skal ha god oversikt over både golfregler og det som er av turneringsbestemmelser.

Vi tror at Thomas kommer til å være veldig godt rustet til å håndtere de mange ulike situasjonene som pleier å dukke opp i turneringer

Øyvind Rojahn, NGF

– Som tidligere landslagstrener i Russland har han vært ute en vinternatt før, og vi tror at Thomas kommer til å være veldig godt rustet til å håndtere de mange ulike situasjonene som pleier å dukke opp i turneringer, enten det gjelder vær og vind eller spørsmål og innspill fra spillere og foreldre, sier Rojahn.

Turneringsavdelingen i NGF har vært under kraftig kritikk de siste par årene etter arrangørtabber både i norgesmesterskapet i 2016 og under NM match i fjor.

Under NM 2016 ble Jason Kelly frarøvet muligheten til å konkurrere om kongepokalen, en beslutning som i ettertid viste seg å være feil. Han endte opp med samme totalscore som vinneren Ole Berge Ramsnes, og tre uker etter å ha mottatt nødvendig dokumentasjon fra Kelly kom omsider den offisielle beklagelsen og korrigeringen fra NGF, som gjorde Kelly til historiens første delte NM-vinner sammen med Ramsnes.

Under NM match i fjor sommer ble det nye matchspillformatet ikke gjennomført i henhold til turneringsbestemmelsene, og vinneren i herreklassen, Daniel Øverås, ble først fratatt seieren. NGF omgjorde i ettertid den opprinnelige avgjørelsen om å annulere resultatet og Øverås ble til slutt norgesmester i match likevel.

I fjor høst opplyste NGF i en pressemelding at de kom til å innføre flere endringer i turneringsrutinene med tydeligere retningslinjer, nye rutiner for protester og klager, bedre bemanning og endringer i rollene i administrasjonen.

Les også: NGF endrer turneringsrutinene etter NM i match 

Thomas Vesteraas legger ikke skjul på at det blir en viktig oppgave å sørge for struktur og orden i gjennomføringen av fremtidige turneringer.

Det som skjedde i NM og NM match, er ting som ikke skal skje. Vi skal gå gjennom alle rutinene for kvalitetssikring og sørge for at dette aldri skjer igjen under noen omstendighet. Det er helt nødvendig, både av respekt for arrangørene, de frivillige og ikke minst overfor alle utøverne.

Vesteraas starter i stillingen som turneringsansvarlig 1. juni, men kommer til å være til stede under åpningsturneringene på Srixon Tour og Garmin Norgescup i slutten av april og starten av mai.