Med henholdsvis tre og ett slag ned til den foreløpige kvalifiseringsgrensen før siste runde hadde Reitan og Olsen en nervepirrende avslutning i vente mandag. Spillet deres bar imidlertid ingen preg av nerver i det hele tatt.

På Las Colinas GC i Alicante holdt Kristoffer Reitan (Oslo GK) seg innenfor kvalifiseringsgrensen fra start til slutt i turneringen. Med runder på 65, 70 og 71 slag hadde han delt 12.-plass som utgangspunkt for den fjerde og avsluttende runden.

Jeg gleder meg til en lang og utfordrende uke i Barcelona!

Kristoffer Reitan

Der leverte han varene med en bunnsolid runde på fem under par, bestående av seks birdies, én bogey og resten par. Dermed endte den 20 år gamle amatøren på 8.-plass (-12), tre slag bak toppen av leaderboardet.

– Spillet var fint i dag! Jeg oppnådde målene mine, og jeg holdt meg veldig bra til spilleplanen. Det er selvfølgelig ting jeg skulle ønske var litt bedre, men jeg er er veldig fornøyd med jobben jeg har gjort denne uken her. Jeg gleder meg til en lang og utfordrende uke i Barcelona, sier Reitan til Norsk Golf.

I den kommende maratonfinalen på Lumine GC er det de 25 beste etter seks runder som sikrer europatour-kortet for 2018, mens alle som klarer cuten etter fire runder, blir Challenge Tour-spillere neste år.

Reitan har imidlertid bestemt seg for at det bare er et europatour-kort som kan friste ham til å ta steget inn i de profesjonelles rekker.

På Alenda Golf i Alicante ble det også en herlig avslutning på turneringen for Aksel K. Olsen (Stavanger GK). Med fem birdies og en bogey på sisterunden (68) klatret han ti plasser oppover leaderboardet til delt 8.-plass han også (-10), fem slag bak vinneren Joseph Dean fra England.

Nå skal jeg bare gi alt forå prøve å sikre meg europatour-kortet

Aksel K. Olsen

– I dag var det veldig solid, egentlig litt som andrerunden. Jeg var aldri i trøbbel fra tee eller inn mot green. Den ene bogeyen min var en treputt fra syv meter som kom av litt for dårlig konsentrasjon. Utenom det var det stort sett fairway-og-green-golf. Det føles veldig bra å komme meg gjennom til finalesteget, så nå skal jeg bare gi alt for å prøve å sikre meg europatour-kortet, sier Olsen til Norsk Golf.

Olsen har vært et av de store lyspunktene i norsk herregolf i 2018. Etter å ha vunnet Nordic League sammenlagt, inkludert karrierens to første proffseiere, er han allerede sikret en plass på Challenge Tour neste år, og han kan dermed spille med litt mer senkede skuldre i finalen.

I tillegg til Olsen og Reitan er også Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK), Eirik Tage Johansen (Stavanger GK) og Espen Kofstad (Oslo GK) kvalifisert til Q-School-finalen.

På El Encin Golf i hovedstaden Madrid hadde Miklagard-veteranen Christian Aronsen også mulighet til å sikre seg en finaleplass før siste runde. Han startet mandagen tre slag bak kvalifiseringsgrensen, og han var dermed avhengig av å gå under par for å ha håp om avansement. Han leverte riktignok en runde under par, men -1 for dagen var dessverre likevel fire slag for mye. Det resulterte i en delt 35.-plass, -6 totalt.

Syv slag bak ham endte Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) på delt 60.-plass. Etter en tung sesong på Challenge Tour rykker han nå tilbake til Nordic League neste sesong.

På Desert Springs GC i Almeria var Q-School i praksis over for Thorbjørn Johansen (Miklagard GK) allerede etter første runde. Med scorer på 77, 79, 71 og 72 slag landet han til slutt på 65.-plass (+11), hele 20 slag bak de som kvalifiserte seg videre.

Finalesteget på Lumine GC spilles fra 10. til 15. november.