Ulseth kom seg inn på én over par i torsdagens åpningsrunde av europatour-turneringen Made in Denmark, sa til Norsk Golf etter runden at han var halvveis fornøyd med scoren –og var positiv med tanke på å snike seg på riktig side av cutstreken. Dessverre gikk det i motsatt retning fredag.

Det som har vært en uforglemmelig uke på europatouren for Ulseth, ble rundet av med en heller forglemmelig runde: fem dobbelbogeys, tre bogeys og 84 slag sammenlagt sendte ham nesten ned til bunnen av leaderboardet.

Engelskmannen Steve Webster leder i skrivende stund turneringen på ni under par, men store deler av feltet har mye igjen av sine andrerunder.

Martin Ulseth kvalifiserte seg til turneringen gjennom en sensasjonell andreplass i en Nordic League-turnering i Sjælland i starten av august. For en spiller som hadde en 32.-plass som beste Nordic League-plassering og misset åtte av 11 cuter frem til da, må resultatet sies å ha kommet som lyn fra klar himmel.

NB! Det var til slutt amerikaneren Julian Suri som vant turneringen. Med en avslutningsrunde på 64 slag vant han turneringen på 19 under par, fire slag foran nærmeste utfordrer.

 

– – –

Fra runde 1

Torsdagens åpningsrunde på én over par gjør at Martin Ulseth ligger åtte slag bak lederne Wade Ormsby (Australia), Steve Webster (England) og Matt Wallace (England).

– Jeg kjente det litt på nervene i det jeg skulle til å slå ut på hull 10, mitt første hull, det dunket litt mer enn vanlig. Jeg misset greenen, men gjorde en fin up and down. Derfra var det ikke så mye nerver, det føltes mer eller mindre som en vanlig turneringsrunde, bare med betraktelig mer folk enn vanlig! sier Ulseth.

Målet i morgen er å klatre til riktig side av cutstreken. Han startet fredagens runde to slag bak.

– Klarer jeg å unngå å gjøre slike feil som jeg gjør i dag, og plukke opp noen ekstra birdier er jeg der.

Leaderboard

– – –

Før turneringen

Martin (21) før europatour-debuten: – Det tok noen dager før det gikk opp for meg!

Martin Ulseth stod for årets største overraskelse i norsk golf da han kvalifiserte seg til ukens europatour-turnering i Danmark. Han er spent på hvordan han kommer til å reagere når han pegger opp på torsdag.

Torsdag til søndag spilles europatour-turneringen Made in Denmark på Himmerland Golf.

Turneringen har i løpet av sine første år rukket å bli en av tourens mest populære turneringer, og i torsdagens startfelt finner vi en rekke store navn, blant andre regjerende mester Thomas Pieters, veteranen Thomas Bjørn, som spiller sin 500. europatour-turnering (!) denne uken, hjemmefavoritten Thorbjørn Olesen og de to tidligere Ryder Cup-spillerne Nicolas Colsaerts og Edoardo Molinari.

Og klokken 12.30 er det den 21 år gamle trønderen Martin Ulseth (Byneset GK) sin tur til å slå ut.

– Det er veldig kult å være her. Det er et skikkelig bra opplegg, og langt utenom det vanlige av hva jeg har opplevd av turneringer tidligere, sier Martin på telefon til Norsk Golf dagen før det braker løs.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Martin Ulseth (Byneset GK) på Himmerland Golf utenfor Ålborg. (Foto: Privat)

Martin kvalifiserte seg til turneringen gjennom en sensasjonell andreplass i en Nordic League-turnering i Sjælland i starten av august. For en spiller som hadde en 32.-plass som beste Nordic League-plassering og misset åtte av 11 cuter frem til da, må resultatet sies å komme som lyn fra klar himmel.

Da Norsk Golf pratet med ham etter runden, var han likevel overraskende rolig.

Det er vanskelig å sette seg mål, for jeg har aldri vært i en lignende situasjon tidligere

Martin Ulseth

– Det to noen dager før det gikk opp for meg at jeg skulle spille en europatour-turnering. Og nå som jeg er her, er det jo iallfall ikke noe tvil. Selv om det bare har vært innspillsrunder og trening så langt, merker man allerede hvor stort det er. Anlegget begynner å fylles opp, og det er store tribuner som skal ta i mot mye publikum, forteller Martin.

– Hva er forventningene dine?

– Spillet mitt er ganske bra for tiden, så jeg har trua på at jeg kan gjøre det greit. Men det er vanskelig å sette seg mål, for jeg har aldri vært i en lignende situasjon tidligere.

– Og nervene?

– Det er uvant, men foreløpig har det gått veldig fint. Jeg har ikke merket til noe nerver. Men det blir nok annerledes i morgen. Det blir spennende å se hvordan kroppen reagerer, smiler Martin, som konkluderer med at bra spill fra tee kombinert med solid nærspill er nøkkelen til å lykkes på Himmerland.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Han fikk for øvrig akklimatisert seg litt i tøffe forhold da han deltok i forrige ukes Viking Challenge Tour-turnering på Miklagard, hvor han var en av 16 norske spillere som misset cuten. Dermed debuterer han på europatouren bare en uke etter at han fikk sin Challenge Tour-debut!

Martin skal spille med Stuart Manley (Wales) og Keith Horne (Sør-Afrika) de to første rundene, henholdsvis nummer 543 og 432 i verden.

(Du kan følge utviklingen i Danmark her)