En overgang har fått enormt mye oppmerksomhet – Rory McIlroy til Nike. Og med rette, det er en stor nyhet for golfsporten. En rekke andre spillere har også beveget på seg mellom sesongene. Noen store navn og noen mindre kjente. Noen vinnere og noen tapere. 

 

Callaway

 

Ryo Ishikawa (Yonex)

Gary Woodland (Titleist)

Chris Kirk (Titleist)

Nicolas Colsaerts (Titleist)

Andres Gonzales (Adams)

Kristoffer Broberg (Cobra Puma)

 

Ishikawa er en kjempesignering for Callaway. Men han må gjøre det bra snart. Ikke nødvendigvis seier i 2013, men de gode resultatene og topp 10 må komme ganske tett. Han vil alltid være folkehelt i Japan men må bevise mye i løpet av de neste 2-3 årene i USA og Europa.

 

Broberg kom som en overraskelse onsdag. Kupp for Callaway, utrolig kjedelig for Cobra Puma. Spilte syv turneringer på Challenge Tour 2012 og vant fire ganger! Kvalifiserte seg direkte til European Tour og har startet sesongen med blant annet 2.plass i Alfred Dunhill Championship.

 

Woodland og Colsaerts utgjør sammen med Luke List, JB Holmes og Alvaro Quiros et arsenal av langtslående golfere ingen kan matche. Callaway spiller på dette. Lengde selger. Siste stunt er at spillerne får et bombemerke på bagen når de driver over 325 yards. En spiller fikk syv merker bare på Sony Open! Det kan bli trangt på Callawaybagene i år. 

 

Hvem Andres Gonzales er? Half man, half machine! En kultspiller og et tap for Adams.

 

 

 

 

Nike

 

Rory McIlroy (Titleist)

Nick Watney (Titleist)

Seung-Yul Noh (Titleist)

Kyle Stanley (Titleist)

Thorbjørn Olesen (Srixon)

 

Alle vet alt om Rory, vi tar heller for oss de andre spillerne denne gangen. Watney er stabil i toppen. Ikke så voldsomt ekstremt spill eller sjarm, men han er alltid i bildet. Stanley fikk et gjennombrudd i 2012. Katastrofetapet på Torrey Pines med wedgeslaget som spant ned i vannet ble raskt glemt med seier i Phoenix. Litt samme type som Watney. Det er faktisk Noh og Olesen som er de spennende spillerne. Unge og veldig lovende. Noh satser 100% på PGA Tour i år og man forventer nesten en seier. Olesen kommer til å vinne på European Tour. Han har et sporty preg som passer glimrende hos Nike.

 

 

TaylorMade

 

Lucas Glover (Nike)

Ryan Moore (Adams)

John Huh (Ping)

JJ Henry (Callaway)

Brian Davis (Titleist)

Stewart Cink (Nike)

 

Hva har egentlig TaylorMade fått her? De ser ikke ut som en gjeng vinnere. De ser ut som en gjeng spillere som kommer til å plassere seg i topp 10 uke etter uke. Det overføres til tv-bilder av hvite køller med masse mønster på toppen. Huh er utrolig nok den mest spennende. Moore er en utstyrsfreak og bytter like ofte som oss amatører. Tidligere medeier i Scratch og viktig brikke for True Linkswear barfotsko.

 

Tapere?

 

Titleist og Ping. Vel, å kalle dem tapere er å ta hardt i. De har mistet store navn men sitter igjen med mye mer enn smuler. Det sier mye om hvor utrolig sterk posisjon de var i før.

 

Titleist har blant annet Scott, Dufner, Stricker, Simpson og Manassero. Unge spillere som Cauley og Cantlay kommer til å sette sitt preg på golfen allerede i år.

 

Ping er ikke dårligere. Westwood, Oosthuizen, Bubba og Mahan er kjernen. Jimenez er ue med skade i lang tid, et tap for golfsporten. 

 

De små

 

Cobra Puma annonserte Jesper Parnevik som ny spiller. Spennende, men mer et ledd av langsiktig plan. Fowler, Poulter og Blixt er kjernen. Mangler litt synlighet på European Tour uten Broberg? 

 

Wilson ser ut til å beholde sine uten å få nye, store navn. Harrington signerte ny kontrakt, utrolig viktig for dem. Mizuno = Luke Donald og slik blir det også i 2013. Han kunne faktisk byttet men valgte det trygge. Overton gikk fra Mizuno til Adams, som også har fått Garrigus på laget. En kul liten overgang er John Mallinger fra TaylorMade til Fourteen, et japansk merke med mye spennende utstyr.

 

Og til slutt, kanskje den som har tapt mest i forhold til hva de sitter igjen med. Kles- og skomerket Oakley mistet Rory McIlroy. At de har valgt å saksøke Nike og Rory sier hvor viktig det var. To nye spillere kom inn – Bubba og Zach Johnson. Sistnevnte passer rett og slett ikke inn i profilen og Bubba så lykkeligere ut da han spilte i Travis Mathew. Hvis vi legger til at Keegan Bradley dropper Oakley sko til fordel for Nike så er nedturen komplett for brilleprodusenten.

 

Å ha riktige spillere betyr enormt mye. De definerer merket. Vår oppfatning av et golfprodukt henger sammen med det vi får se gjennom media. Denne oversikten er ikke endelig. Vi blir ikke overrasket om det skjer mer. Hvis vi skal gjette så blir det et stort navn til TaylorMade.