Etter to runder på linksbanen Royal Lytham har Pornanong Phatlum enda ikke sett rødt på scorecardet sitt. Og med nok en runde på fem slag under i dag er 28-åringen nå ti slag under etter de to første rundene. Dermed er thailenderen alene i front i årets British Open. 

Phatlum var ikke blant favorittene før Majorturneringen, og det er kanskje ikke så rart når man ser på hvordan hennes historikk i British Open har vært. Av syv forsøk er 27. plass hennes beste plassering, de resterende seks forsøkene har endt med cut etter runde to. 

Men ingen bogeys på to runder sier sitt om hvor stødig Phatlum har vært så langt i årets turnering. Og det vil overraskelseskvinnen trenge. Bak lurer det sterke navn. 

Nærmest er en trio av spillere som også jakter sin første Majortittel. Minjee Lee, som ledet etter første runde, det britiske hjemmehåpet Georgia Hall og Japanske Mamika Higa ligger alle ni slag under. 

Sterke spillere som Sung-Hyun Park og So-yeon Ryu følger henholdsvis tre og fire slag bak Phatlum. Fem slag bak er et kobbel av spillere med blant annet Lydia Ko og svenskene Pernilla Lindberg og Madelene Sagström. Verdensener Ariya Jutanugarn er fortsatt i posisjon med to runder igjen, syv slag bak lederen. 

For våre norske håp ender turneringen etter runde to. Cutten blir lagt på ett slag over. Marianne Skarpnord hadde en bedre runde i dag og endte ett slag over, men med syv slag over totalt. For Tonje Daffinrud ble det totalt ti slag over.