Positiv avslutning av Kofstad

Espen Kofstad klatret 20 plasser opp leaderboardet i avslutningsrunden av Saint-Omer Open i Frankrike, og endte på en delt 42. plass.

Med en avslutningsrunde på par, bestående av to bogeys og to birdies på de første ni og ni strake par i innspurten, endte Espen Kofstad til slutt på 42. plass i helgens Europa/Challenge Tour-turnering i Lumbres. Det var 20 plasser over der han startet dagen.

Med en totalscore på ni over par endte han til slutt 14 slag bak vinneren Darren Fichardt fra Sør-Afrika, som tok en komfortabel tre slags seier på engelskmannen Gary Lockerbie.

Knut Børsheim var også med i turneringen, men misset cuten fredag.

Neste turnering på Challenge Tour-programmet er Scottish Hydro Challenge på Macdonald Spey Calley GC i Skottland førstkommende torsdag.

I tillegg til Kofstad står Elias Bertheussen og Eirik Tage Johansen påmeldt til turneringen. For Knut Børsheim blir neste turnering BMW International Open på Golf Club Gut Lärchenhof i Tyskland. Denne turneringen slår også i gang torsdag.

– – – – – – –

Runde 3

Espen Kofstad sliter med stabiliteten i Saint-Omer Open i Frankrike. Lørdag raste han ned leaderboardet.

Det ble dessverre bevegelse i feil retning på leaderboardet for Espen Kofstad under «moving day» lørdag. Med en tredjerunde på seks over par (77), hans dårligste runde så langt denne uken falt han 28. plasser ned leaderboardet til en delt 64. plass.

Kofstad startet dagen bare fire slag bak en topp ti-plassering, men med syv bogeys og bare en birdie på scorekortet har han i skrivende åtte slag opp til de som i skrivende stund ligger inne på topp-ti. Vi minner om at noen spillere fortsatt er ute på banen og fullfører sine runder.

Det har vært vanskelige forhold i Frankrike så langt, og når en halvannen runde gjenstår er det bare to spillere som befinner seg under par. For øyeblikket er det sør-afrikaneren Darren Fichart som leder overlegent på åtte under par, seks slag foran engelskmannen Simon Wakefield.

For Kofstad handler det søndag om å klatre så mange plasser som mulig. Ettersom turneringen er en co-sanctioned event mellom Europa- og Challenge-touren, er mye penger i spill for Kofstad som skal forsøke å klatre på Challenge Tours pengeliste.

– – – – – –

Runde 2

Espen Kofstad trosset oddsen og klarte cuten i Saint-Omer Open, etter en storklatring av de sjeldne.

Fredagens andrerunde utgjorde en bedring på syv slag fra åpningsrunden for 25-åringen, og dermed klarte han cuten med tre slags margin. Det skulle man ikke trodd på begynnelsen av dagen, da han startet på 115. plass og fem over par.

På den krevende Aa Saint Omer GC-banen i Frankrike, der han i fjor endte på 12. plass, gikk han fredag på to under par (69), og klatret dermed opp til en delt 36. plass – hele 79 plasser over der han startet dagen. Totalt ble det fire birdies, to bogeys og resten par på Losby-golferens scorekort.

Nå har han plutselig bare fire slag opp til en topp ti-plassering, og ni opp til sør-koreaneren Sihwan Kim i tet. Kofstads beste plassering så langt denne sesongen er 14. plassen i Colombia i mars.

På starten av dagen var det Knut Børsheim som lå nærmest custreken av de to nordmennene, bare to slag bak. Dessverre klarte ikke bergenseren å innfri i andrerunden, til tross for en positiv avslutning på torsdagen med to sene birdies og en god treningsøkt etter runden.

Med åtte bogeys på scorekortet hjalp det ikke stort med en eagle på det tiende hullet, og resultatet ble en skuffende 130. plass. Med en sammenlagtscore på +10 var han seks slag unna å få med seg helgespillet. Dette var forøvrig hans første missede cut på Europa-touren siden Reale Seguros Open i Spania i starten av mai.

Ettersom turneringen er en co-sanctioned event mellom Europa- og Challenge-touren, er det gode muligheter for å gjøre et solid byks opp Challenge Tours pengeliste med en god plassering for Kofstad denne helgen. Kofstad ligger for øyeblikket på 74. plass på Order of Merit, 12 500 euro bak den viktige 20. plassen.

Runde 1

Knut Børsheim er beste nordmann etter åpningsrunden av Saint-Omer Open, men er likevel nede på en 89. plass.

Bergenseren kan uansett se seg fornøyd med måten han avsluttet runden på, og at han fortsatt har muligheten til å få med seg helgespillet på Aa Saint Omer GC i Frankrike.

Børsheim, som nå har klart tre strake cuter på Europa-touren, fikk en tung start på dagen. Allerede etter seks hull hadde han pådratt seg tre bogeys, før han seks hull senere raste ytterlige ned leaderboardet med en lei trippelbogey.

På det tidspunktet så det mørkt ut, men heldigvis reddet han seg inn med to strake birdies på det 15. og 16. hullet. Dermed kunne han signere for en runde på fire over par (75). Det holder til delt 89. plass, to slag bak den foreløpige cutstreken.

Til tross for den tunge starten ser han lyst på utsiktene for morgendagen:

– To gode birdier på slutten gjorde godt, og en god økt på rangen har gitt meg troen på helgespill. Bare å kline til i morgen, skrev han på sin Facebook-profil etter runden.

Slaget bak ham følger Espen Kofstad, som befinner seg på en delt 115. plass. På Losby-golferens scorekort stod det fire bogeys, en dobbelbogey og en birdie da runden var omme.

Par 5-hullene pleier vanligvis å være Kofstads styrke, men torsdag gikk han dem på tre over par. Med tre slag opp til den foreløpige cuten, skal det holde hardt at han klarer å følge opp fjorårets gode plassering, hvor han til slutt endte på 12. plass.

Tre spillere deler ledelsen når tre runder gjenstår. Adam Gee (England), Sihwan Kim (Sør-Korea) og Simon Wakefield (England) ligger alle fire under par. Turneringen er en co-sanctioned event mellom European- og Challenge Tour, og innspilte premiepenger vil dermed telle på begge tourers Order of Merit-lister.