Med 839 000 kroner i overskudd og driftsinntekter på 15,9 millioner kroner ble 2010 et meget godt år for Losby Golfpark AS. Overskuddet er klubbens største siden banen stod ferdigstilt i 1996, samtidig som den totale gjelden ble redusert med snaue to millioner kroner. Salgs-og markedssjef i klubben, Øystein Schille legger et meget godt greenfee-år til grunn for de gode tallene.

– Vi har hatt en solid opptur på greenfeeinntekter. Baneforholdene har stort sett vært gode, og da er det naturlig at antallet gjestespillere øker, sier han til Norsk Golf.

Kreativ greenfee-løsning

Losby har vært i det kreative hjørnet, og i høst innførte de skumringsgreenfee da mørkere tider begynte å nærme seg. Det ble tatt godt imot.

– Det gav jo åpning for å lette litt på sløret. En spiller som slutter sent på jobb vil normalt sett kanskje ikke dratt på golfbanen, men den reduserte greenfeen åpnet for at man kunne spille så mange hull man måtte rekke, sier Schille.

Banen på Losby er fortsatt snødekt, og ifølge Schille er de fortsatt flere uker unna sesongstart.

– Historisk sett har vi åpnet tidlig mai. Vi prøver å åpne sesongen så tidlig som mulig, men det er værgudene som bestemmer. Det er jo ikke noe vits i å gamble. 

Nihullsbanen Vestmork åpner som oftest litt tidligere, og når 18-hullsbanen Østmork endelig er klar for spill vil det være med sommergreener forteller han.

 

Gode tider

Losby Golfklubb har luft under vingene for tiden. Klubben har i lengre tid vært kjent for sin juniorsatsing, og står bak talenter som Espen Kofstad, Peter Kaensche og Lill-Kristin Sæther. Espen Kofstad endte i helgen på niendeplass på Challenge-touren i Marokko, en representant som er gull verdt for klubben.

– Det er kjempeviktig for klubben å ha en spiller som Espen Kofstad. Han er en flott fyr med imponerende treningsvilje, og han har jo etterhvert blitt en spiller folk har fått øynene opp for. Så har vi jo også Peter Kaensche som aldri gir opp med sin imponerende innsatsvilje. Det er bare å ta seg hatten for. 

– Det er viktig for en klubb med slike frontfigurer. Det er viktig for juniorene å se at det går an, avslutter Schille.