Dag Iversen fra Asker hadde med seg en svensk kamerat ut på Holtsmark, da de plutselig oppdaget en firbeint krabat ute i skogen ved hull 14.

– Jeg så det var en rev og ropte «kom og se!», men det trengte vi ikke, for reven kom joggende rett bort til oss i stedet, ler Dag.

Reven var veldig tam, og åpenbart vant til å omgås golfere. Og golfbager.

– Den oppførte seg som en sulten hundevalp og var veldig interessert i hva vi hadde i golfbagene våre. Jeg tipper den har fått mat fra andre spillere tidligere, sier Iversen til Norsk Golf.

Men gutta hadde kun noen bananer i bagen, og kunne ikke tilby reven noe som helst. Da tok den lille tassen grep. Og stakk like godt av med ballen til Iversen.

– Den plukket den opp, løp av gårde og slapp den ned i et vannhinder, ler Iversen før han spør «hva er egentlig reglene når sånt skjer?» 

– Det var nesten så en skulle tro at noen av de andre spillerne i flighten hadde dressert den til å stikke av med ballen min!

– Vi fant ikke ut hva den sa for noe, men den sa i hvertfall ikke «hati hati how», avslutter Iversen. 

Se video av hendelsen under!

PS – når det gjelder regelspørsmålet til Dag, er svaret fra Thore Wilhelmsen i Norges Golfforbund følgende: 

«Regel 18.1 Ball i ro flyttet: Av fremmedelement.

Ballen, eller en annen ball, hvis det ikke er mulig å få tak i den opprinnelige ballen, legges tilbake der reven tok ballen. Ingen straff.»