Rory McIlroy har spilt 21 turneringer så langt denne sesongen i tillegg til Ryder Cup. Det gjenstår fortsatt fire Race to Dubai-turneringer på Europa-touren, og 23-åringen har i tillegg allerede forpliktet seg til å spille i Kina på slutten av året.

Det hektiske programmet har resultert i turneringer annenhver uke for nord-iren, og gjort det mulig for ham å forsøke å vinne pengelistene på begge sidene av Atlanteren, slik Luke Donald gjorde i fjor. Men McIlroy sier han ikke kommer til å forsøke å gjenta bedriften neste år.

– Jeg vil gjerne skjære ytterlige ned på programmet, og neste år vil jeg spille maksimalt 22 eller 23 turneringer. Jeg har fortsatt noen store turneringer igjen, og jeg håper på å vinne Race to Dubai og repetere Luke sine prestasjoner i fjor. Jeg skal gjøre en siste innsats.

– Det har vært en fantastisk sesong, og jeg er klar for sesongslutt. Det er så lange sesonger nå. Men så føler jeg meg også forpliktet til å spille noen av de siste turneringene før finalen i Dubai. Etter å ha kommet så nær Race to Dubai-seieren et par ganger, blir det ikke vanskelig å motivere seg til de siste turneringene, konkluderer McIlroy.

(Kilde: Golf365.com)