– Det er gjerne sånn at du spiller bra når de andre i gruppa også gjør det. Alt du ser rundt deg, er gode slag. Så de negative tankene bare forsvinner, sier Rory McIlroy.

Nord-iren leverte klassegolf på The Summit Club under tredjerunden lørdag, og avsluttet med å rulle inn en eagle til 62 slag, ti under par og dagens beste i feltet.

Stort dårligere var ikke Abraham Ancer, som gikk på 63 i den samme gruppa. Legg til 67-runden til Sung Kang, og du har en trio som samlet gikk imponerende 24 slag under par.

Ikke rart at både Ancer og McIlroy gliste bredt utenfor klubbhuset.

– Vi startet egentlig ganske rolig (med to par), men så gjorde jeg fem birdier på rad og en ny birdie på niende. Det så ut til å inspirere Abe. Og etter hvert kom også Sung i gang, forklarer McIlroy.

(Artikkelen fortsetter under)

Under andrerunden fredag fikk Abraham Ancer albatross på det fjortende (to slag, par 5). Lørdag måtte han nøye seg med eagle.

– Jeg ble egentlig litt skuffet der, fleipet McIlroy og gløttet bort på sin medspiller.

– Vi er to veldig ulike spillere, kontret en smilende Ancer.

– For å være ærlig, snur jeg ryggen til og ser vekk når Rory driver. Jeg slo ikke et veldig godt utslag på det siste hullet, men ikke dårlig heller. Likevel var Rory nesten 100 meter foran meg. Det er ikke bra for selvtilliten.

McIlroys siste drive ble målt til hele 352 yards, og fra midt i fairway slo nord-iren et presist sjuerjern inn på greenen – og en like presis putt midt i hullet.

McIlroy vil gå ut i lederball søndag, 19 under par, og det ligger an til litt av en duell på The Summit Club.

For denne helgen har endelig også Rickie Fowler funnet tilbake til gammel storhet.

Amerikaneren er ikke lenger blant de yngste på touren. Han er 32 år nå, og står fortsatt med sine fem PGA-tour triumfer, et antall som er vesentlig lavere enn de fleste hadde regnet med da han gikk ut fra Oklahoma State, flere år før Viktor Hovland.

Søndag vil han jakte sin første seier siden Waste Management Phoenix Open i 2019. Og utgangspunktet kunne ikke vært bedre.

Rickie Fowler er 21 under par og leder med to slag i Las Vegas etter 63 på scorekortet lørdag. Det er første gang han er i front etter 54 hull på PGA-touren på to år.

– Det er lenge siden jeg har vært i denne situasjonen, bekrefter han.

– Men jeg spilte bra i dag, kom tidlig i gang med et par birdier, og det er naturligvis deilig få spillet til å sitte på denne måten igjen.

Likevel tar han ingenting for gitt når superduellen mot McIlroy og de andre skal avgjøres søndag. De siste årene har amerikaneren blitt godt kjent med golfens oppturer og nedturer, spesielt det siste.

– Det gode spillet i dag hjelper meg ikke i morgen. Da er det en ny dag og blanke ark. Så det er bare å komme seg hjem, spise et godt måltid og få seg en god natts søvn, så får vi se hva morgendagen bringer, sier en sulten Fowler.

(Artikkelen fortsetter under)

Med i racet er også Hovland, selv om muligheten til en ny seier på PGA-touren synes små denne helgen etter tredjerunden lørdag.

I skrivende stund ligger Hovland på delt 17. plass i The CJ Cup, åtte slag bak en ledende Fowler og fire bak en ny topp-5 plassering.

Leaderboard