Torsdag skal Rory McIlroy og Tiger Woods som nummer en og to på FedEx Cup-rankingen atter en gang gå i ball sammen i den siste sluttspillturneringen, TOUR Championship på East Lake. Tidligere denne uken sa Greg Norman at McIlroy har skaffet seg et psykisk overtak på Woods, og at Tiger føler seg truet. Rory McIlroy bare ler av australienerens utsagn.

-Hvordan kan jeg virke truende for Tiger? Jeg mener, karen har over 70 seiere på PGA-touren, 14 majors – han er det største som har skjedd sporten vår. Hvordan kan en liten 23-åring fra Nord-Irland med noen få seiere komme hit og skremme ham?

– Det er bare ikke mulig. Jeg vet ikke hvor Greg fikk det fra, men det stemmer ikke.

Les også: -Tiger føler seg truet av Rory 

Naturlig nok er heller ikke Woods enig med Norman.

– Det er ikke som om han er en som kommer for å kroppstakle meg. Dette er en annen type sport – vi spiller vårt eget spill, og ser hvor langt det bærer når dagen er omme. I tennis kan man føle seg skremt av en motstander fordi man spiller direkte mot noen. Her er det ingen som påvirker slagene du selv slår.

Tiger og Rory har begge muligheten til å innkassere FedEx Cup sin monstersum på ti millioner dollar med seier søndag. Nick Watney, Phil Mickelson og Brandt Sneder har også muligheten til å vinne jackpoten.

Med to playoff-seiere og en major allerede burde seieren allerede vært avgjort i McIlroys favør, men FedEx Cup-systemer er lagt opp slik at det skal være spennende helt til siste slutt. I fjor var det Bill Haas som, ut av det blå, kom bakfra og vant cupen.

– Vi spiller om mye penger, så vi er veldig heldige. Jeg vil bli skuffet om jeg ikke klarer å avslutte det, ettersom jeg har spilt så bra i sluttspillet så langt. Det er bra med penger, men jeg kommer til å tjene mye mer i løpet av karrieren min så det er ikke så viktig.

Hans makker de to første rundene skal gjøre det han kan for å stikke kjepper i hjulene.

– Dette har vært en virkelig bra sesong. Jeg har blitt en av de bedre driverne på touren, det synes jeg er gøy. Nærspillet mitt er også på vei i riktig retning, sier Tiger Woods.

McIlroy og Woods går ut i torsdagens siste ball, og vil være i TV-ruten gjennom hele runden. Turneringen sendes på Viasat Golf fra kl. 19.00 til midnatt torsdag og fredag, fra kl. 18.30 til midnatt på lørdag, og fra 17.30 til midnatt på søndag.

 

Pressekonferanse McIlroy

 

Pressekonferanse Woods

(Kilde: pgatour.com)