Forrige helg spilte Rory McIlroy en runde med Donald Trump på Trump International i Florida. I dagene etter at Twitter-kontoen ClearSports la ut et bilde av Rory på golfbanen med den kontroversielle presidenten, ble Rory pepret med negative kommentarer.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fredag hadde det gått så langt at McIlroy så seg nødt til å svare for seg. Han skriver på Twitter:

«Jeg er ikke enig i alt mine venner eller familie sier eller gjør, men jeg spiller fortsatt golf med dem. Forrige uke ble jeg invitert til å spille golf med presidenten i USA. Uavhengig av om du respekterer personen som er i den posisjonen eller ikke, respekterer man posisjonen han representerer. Dette var ikke en støtteerklæring eller et politisk standpunkt av noe som helst slag. Det var, ganske enkelt, en golfrunde. Golf er det vi har til felles, ikke noe annet. Jeg har reist over hele verden og har vært så heldig å stifte vennskap med venner fra mange ulike land, trosretninger og kulturer. Å bli kalt en fascist og fordomsfull fanatiker bare fordi jeg har tilbragt tid sammen med en annen person, er bare helt vanvittig. Jeg håper at dette i en viss grad klargjør min avgjørelse om å akseptere invitasjonen som jeg mottok. Takk til alle for deres støtte, og jeg gleder meg til å gjøre comeback i Mexico neste uke!».

De siste månedene har både Tiger Woods og Ernie Els spilt golfrunder med presidenten, og i likhet med Rory ble også de kritisert av mange.

En annen som har måttet tåle tyn på sosiale medier, er Suzann Pettersen, etter at hun gratulerte Trump med seieren i presidentvalget i november. Hennes Twitter-konto ble pepret med kritikk fra provoserte Twitter-brukere, både nordmenn og amerikanere, som reagerte på at Pettersen støttet en mann hvor de kvinnediskriminerende kommentarene aldri er langt unna.

I ettertid sa Tutta til NTB at hun ble overrasket over reaksjonene. Donald Trump og Suzann Pettersen har vært venner helt siden hun debuterte på LPGA-touren for over ti år siden.

– Ha ha, mange mener mye om mangt, men å gratulere en man kjenner som tilfeldigvis vant presidentvalget, er i min bok innafor. Jeg gratulerte med seieren, verken mer eller mindre, sier Tutta til NTB.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tutta fjernet innlegget kort tid etter å ha lagt det ut, men etter en times tid la hun ut en ny gratulasjon.

– Jeg la det ut og fjernet det igjen fordi jeg tenkte det fort kunne bli mye styr. Men da var det allerede snappet opp av mediene, så jeg la det ut igjen. Det er litt skremmende at det blir så mye skriverier om en slik fillesak, er min mening, sa Tutta .