Tekst: Ann-Sophie Stene 

Hvert år deltar cirka 100 norske golfklubber i Pink Cup der inntektene fra turneringen er øremerket brystkreftsaken. De 25 golfklubbene som samler inn mest penger, blir invitert til landsfinalen. 15 klubber invitert basert på total innsamlet sum, mens 10 inviteres basert på innsamlet sum delt på antall medlemmer.

Bentes Pink Cup
Nøtterøy GK har en egen komité bestående av knallrosa damer hvis mål er å skape engasjement rundt turneringen. År 2008, 2009 og 2010 var ildsjelen Bente Dahl sentral i komiteen, men den 24. juli år 2010 måtte hun selv gi tapt for brystkreften. Årets turnering på Nøtterøy GK er dedikert Bente, og søndag 12. juni stilte hele 108 deltakere til shotgunstart. Bentes mann, Bjørn, forteller:

– Pink Cup var et prosjekt Bente virkelig hadde sansen for. Det hun ikke hadde i handikap, tok hun igjen i humør og engasjement. For henne var golf en måte å komme seg ut i frisk luft og møte mennesker på, mens hun brant for selve Pink Cup.
– År 2010 landet Nøtterøy GK på en tredjeplass rent teknisk sett, men i virkeligheten tror jeg vi vant. Bentes ønske var nemlig at vi skulle samle inn penger til Pink Cup i begravelsen, og der samlet vi inn nesten 30 000 kroner som ble innlevert rett etter at fristen gikk ut.

Når mulligans blir til klingende mynt
På Nøtterøy GK spilles turneringen som 2-manns scramble, og under Pink Cup teller givergleden like mye som golfresultatene. Før deltakerne gikk ut, kunne de kjøpe både mulligans og given putts for 50,- kroner, og underveis ble det solgt driver på 200 meter for 100,- kroner per stykk. I tillegg har Bjørn Dahl og damene i arrangementskomiteen banket dører hos det lokale næringslivet og sponsorer og fått dem til å åpne lommebøkene sine. Bjørn Dahl smiler:
– I dag har Nøtterøy GK hatt rekordoppslutning, og været har rett og slett vært strålende! Når det gjelder det siste kan det jo hende at vi har fått litt hjelp der ovenfra, avslutter han blidt og skråner blikket opp mot himmelen.