Lørdag 8. september arrangerte Nøtterøy golfklubb sammen med brannmenn fra Hurum Fire Open – en veldedighetsturnering til inntekt for Kreftforeningen og forskning på yrkesrelatert kreft. Når dagen var over kunne Hurum brannvesen reise hjem med 84 000 kroner. 

– Dagen startet med strålende solskinn og aktiviteter for de yngste. Selve golfturneringen avsluttet vi i øs-pøs regnvær. Men til tross for at værgudene gjorde så godt de kunne for å ødelegge, klarte vi å gjennomføre arrangementet og samle inn et solid beløp til kreftsaken, forteller daglig leder på Nøtterøy golfbane, Peter Johansson.

Stor giverglede

Det er andre gang Nøtterøy golfklubb arrangerer Fire Open – en veldedighetsturnering til inntekt for Hurum brannvesens kampanje «I ilden mot kreft» der målet er å sette fokus på yrkesrelatert kreft og samle inn penger til viktig forskning.

Fire Open og Hurum brannvesens rosa brannbil dro inn 100 000 kroner i fjor, og 84 000 kroner i år, noe Johansson er svært fornøyd med. 

Foto: Torbjørn Tandberg

– Arrangementet i fjor var veldig populært, og vi ønsket å gjenta suksessen. Det var godt å se at både sponsorer og medlemmer ønsket å være med på turneringen for andre år på rad og støtte Kreftforeningen og det viktige arbeidet de gjør. Å kunne bidra med 184 000 kroner på to år kjennes både riktig og viktig, sier han.

Rekordmange besøkende

Arrangementet på Nøtterøy startet med aktiviteter for de yngste. Her kunne man prøvesitte den rosa brannbilen, spyle med brannslange og være med på aktivitetsløype. Det ble delt ut rosa ballonger og servert hjemmelagde boller til barna. Selve golfturneringen ble satt i gang med sirene og blålys.

– Vi har aldri opplevd å ha så mange barn på besøk tidligere. Vi tipper at rundt 500 barn og minst like mange voksne var innom golfbanen på to timer. Vi gikk tomme for både brannhjelmer, ballonger og boller, sier brannsjef i Hurum brannvesen, Nils Georg Nordskag, med et smil og legger til:

– Vi er overveldet over givergleden og takknemlige for at klubben velger å gjennomføre dette arrangementet i det som er et utfordrende år for mange golfklubber.