Bildet av Ben Hogans innspill med enerjernet fra fairway på det siste hullet av U.S. Open på Merion i 1950, foreviget av fotografen Hy Peskin, har blitt stående som et av golfens mest ikoniske bilder.

Mer enn fotografiet i seg selv er det historien bak som gjør dette bildet så spesielt.

Under en biltur i februar året før frontkolliderte Hogan og kona Valerie med en buss. Hogan kastet seg over fanget til kona rett før sammentreffet, noe som reddet livet til begge to etter at rattet ble smadret inn i førersetet. Mens Valierie kom seg unna med mindre skader, brak Hogan kragebeinet, bekkenet, ankelen, knuste ett av ribbeina, og senere utviklet han en blodpropp som holdt på å drepe ham.

Legene var ikke bare usikre på om han kunne spille golf igjen: De lurte på om han i det hele tatt ville bli i stand til å gå.

Men Hogan kjempet seg tilbake, og elleve måneder etter ulykken begynte han gradvis å konkurrere igjen. Senere den samme sommeren deltok han i U.S. Open, og med beina fortsatt surret inn i bandasje gikk han helt til topps – 16 måneder etter ulykken.

Spol 68 år frem i tid og golf-verden har vært vitne til nok et comeback for historiebøkene. Etter flere år med skader, operasjoner og personlige kriser gjorde det Tiger Woods nesten ingen trodde han kom til å klare og vant en golfturnering igjen.

Han har hatt mer å komme seg gjennom mentalt enn det Hogan hadde fysisk

Jaime Diaz, Golf Channel

Og slik som nesten alltid har vært tilfellet når Tiger vinner en turnering, måles hans prestasjoner umiddelbart opp mot golfsportens legender.

Flere av USAs fremste ekspertkommentatorer mener nå at comebacket til Woods har overgått Ben Hogans historie fra 1950.

The Golf Channels Jaime Diaz, som er den journalisten som har fulgt Tiger tettest siden hans gjennombrudd på midten av 1990-tallet, sier følgende:

– Hvis han bygger videre på dette, vil han forbigå Hogan for tidenes golfcomeback, ja, kanskje til og med tidenes sportscomeback. Uavhengig av hvor livstruende, traumatisk og fysisk krevende Ben Hogans skader etter bilulykken var, så var han tilbake i konkurranse i løpet av et år. Han kom i playoff i sin første turnering tilbake, og han vant U.S. Open bare noen måneder senere. Woods kom seg tilbake etter offentlige ydmykelser i 2009, og han har hatt mer å komme seg gjennom mentalt enn det Hogan hadde fysisk, i tillegg fire ryggoperasjoner siden 2014.

Hogans comeback var usannsynlig. Tigers er utenkelig

Brandel Chamblee, Golf Channel

Diaz’ Golf Channel-kollega Brandel Chamblee, som har vært en av Tigers skarpeste kritikere opp gjennom årene, beskriver Tigers prestasjon som umulig å forestille seg:

– Hogans comeback handlet om å komme seg gjennom skader. Punktum. Tigers comeback handler om å komme gjennom skader, emosjonelle og psykologiske arr, skandaler og kritikk, svingendringer og chippeyips. Hogans comeback var usannsynlig. Tigers er utenkelig, skriver Chamblee på Twitter.

Den prisbelønte Sports Illustrated-journalisten Alan Shipnuck har lignende argumenter:

– Han klarte det. Det er helt utrolig. Brannhydranten, 85-runden på Memorial, smerten som tvang ham ned på knærne, chippeyips, fyllekjøring, lekkede nakenbilder, bogeyene på back-nine i The Open på Carnoustie…har noen idrettsutøver noensinne klatret opp et så høyt fjell? For en utrolig mester, skriver Shipnuck på Twitter, og fortsetter:

– Det er ingen tvil om Hogans mot. Men Tigers kropp var også ødelagt, og han har kommet seg gjennom den verste mobbingen i internetts tidsalder, svingendringer, chippeyips og en rekke andre problemer.

Har noen idrettsutøver noensinne klatret opp et så høyt fjell? For en utrolig mester

Alan Shipnuck, Sports Illustrated

Mark Rolfing, ekspertkommentator i The Golf Channel, er helt enig:

– Ben Hogans comeback var virkelig enestående og inspirerende, og seierne hans i ettertid hadde større betydning enn en seier for Tiger. Men jeg mener at Tiger har navigert seg gjennom mer variererte og dypere hindringer enn Hogan både på og utenfor golfbanen.

Tommy Fleetwood, som spilte med Tiger under åpningsrunden av Tour Championship, var i likhet med sine kollegaer begeistret over å se den tidligere storheten tilbake i sitt ess.

– Alle som så på der hjemme, og alle som var til stede da det skjedde: Vi har nettopp vært vitne til det største comebacket gjennom tidene! For en tid å leve!, skriver Fleetwood på Twitter.

Hvor vil du rangere Tiger blant hans største prestasjoner i karrieren? Si din mening i kommentarfeltet under!

Your browser does not support iframes.