Adam Scott fikk en god start på sitt tittelforsvar i torsdagens åpningsrunde av The Masters. Med tre under par 69, ligger han bare ett slag bak toppen av leaderboardet. Kun tre ganger tidligere i Masters-historien har en spiller klart å forsvare tittelen sin.

 

– Det er ikke noe tvil om at fjorårets Masters har gjort meg meg komfortabel på første tee i år, sammenlignet med hva jeg har vært tidligere. Jeg skalv ikke de første seks-syv hullene, slik jeg har pleid tidligere, smilte en fornøyd Scott i presseboksen etter runden.

 

– Jeg følte meg selvsikker før runden i dag. Jeg har svinget bra den siste tiden, og puttingen føles bra. Jeg forventet å spille en solid golfrunde, forklarer australieren videre.

 

 

(Artikkelen fortsetter under videoen!)

 

 

 

 

 

Dersom Scott hadde et snev av høye skuldre, forsvant de nok allerede på det første hullet, der han startet dagen med birdie. Med to nye birdies på 6 oh 8 rundet han på tre under par. Han startet back nine med en ny birdie for å gå opp i ledelse på fire under par. 

 

Så begynte det å blåse opp.

 

På det andre hullet av Amen Corner, hull 12 – et kort par tre der vinden snur hele konstant, slo han ballen i vannet og endte opp med å gjøre dobbelbogey.

 

– Jeg mistet litt fokus, og forpliktet meg ikke hundre prosent til slaget jeg ønsket å slå. Det var et svakt slag, forklarer Scott.

 

Avslutningen på runden var imidlertid alt annet enn svak. To hull senere gjorde han birdie, før han senket en viktig par-putt på det 18.

 

– Det var en deilig avslutning på dagen å unngå en 70-runde.

 

Da Adam Scott vant i fjor ble han tidenes første australske Masters-vinner. Nå kan det se ut til at han har knekket Augusta-koden. Dette var femte gang på hans seks siste runder han går Augusta på 60-tallet. Han er til sammen 18 under par på disse rundene.

 

– Jeg har hatt mange gode minner herfra helt siden 2010 – mange positive minner. Jeg håper jeg kan bli en av de gutta som utvikler et slags kjærligetsforhold til golfbanen, slik som Phil Mickelson og mange andre spillere har. Banen passer meg bra, og det ønsker jeg å utnytte, forklarer Scott.

 

For å illustrere Scotts poeng – Mickelson har vunnet Masters tre ganger fra 2004 til 2010.

 

Torsdag markerte forøvrig den laveste åpningsrunden av en regjerende mester i The Masters på 13 år.

 

– Det føles stort å få en så god start i en major, det er de vanskeligste turneringene å havne på etterskudd i. Birdiene sitter langt inne, og hvis du er fem, seks eller ti bak etter åpningsrunden har du tre veldig tøffe dager foran deg. Du må nesten spille feilfritt.

 

Tror du Scott holder hele veien inn? Bruk kommentarfeltet under og si hva du tror!

 

På toppen av leaderboardet ligger Bill Haas på fire under par. FedEx Cup-vinneren fra 2012 hadde all grunn til å smile for sin imponerende runde, på en dag der bare 19 spillere kom seg under par. 

 

Det var det ikke mange som spådde på forhånd. Haas hadde før ukens turnering til gode å bryte barrieren på 70 slag på Augusta. 

 

I The Masters ser man ofte de samme navnene nær toppen av leaderboardet år etter år, og 2014-versjonen ser ikke ut til å bli noe annerledes.

 

Bubba Watson beseiret Louis Oosthuizen i omspill i 2012. Nå deler de andreplassen med Adam Scott.

 

Foreløpig ligger 11 spillere innen to slag fra teten.

 

Svenske Jonas Blixt imponerte også stort i åpningsrunden. Han er feltets beste skandinav oppe på delt 5. plass (-2). Kanskje er det han som skal bli tidenes første skandinaviske majorvinner?

 

Evigunge Fred Couples våkner tilsynelatende alltid til liv når Masters kommer. Han deler 12. plassen på en under par, kun tre slag bak. Der ligger også spillere som Rory McIlroy, Miguel Angel Jimenez, Jordan Spieth og Rickie Fowler.

 

Det er som vanlig også knyttet store forventninger til Phil Mickelson, men «Lefty» måtte opp i 76 slag (+4) torsdag. Det holder bare til en 67 plass.

 

Av andre store navn som fikk en smell torsdag, kan vi nevne Dustin Johnson (+5), Ian Poulter (+4) Justin Rose (+4), Angel Cabrera (+6), Zach Johnson (+6), Luke Donald (+7) og Jason Dufner (+8). Det sier sitt om hvor vanskelig forholdene var.