Hver gang du slår, har du valget mellom ulike høyder og ulike skruer: høyt, mellomhøyt og lavt, og fade, draw eller rett.

Disse ulike ballbanene kan også kombineres, slik at du får ni ulike skruer. Det er bakgrunnen for Tiger Woods sin berømte øvelse «Nine windows», som han ofte pleier å varme opp med før turneringsrunder, eller når han står og terper på rangen på Medalist Golf Club hjemme i Jupiter.

Øvelsen har blitt kopiert av golfere over hele verden – inkludert spillerne i Team Norway. Golfskolen-trener Jonas Lilja-Tverdal forklarer hvorfor:

– Nislagsøvelsen er en veldig fin måte å trene på å utvikle ditt slagrepertoar på, og selv om det er vanskelig å slå alle de ni ballbanene, er den ikke forbeholdt lavhandicapere. Selv om du ikke klarer alle de ni ballbanene, vil øvelsen nemlig gi deg verdifull innsikt i hvilke slag du mestrer, hva du må trene mer på, og hvilke slag du aldri bør ta i bruk ute på golfbanen.

I en fersk video på TaylorMades YouTube-konto forklarer Tiger hvordan han gjennomfører «Nine windows». Der er det mange gullkorn som gir et lite innblikk i den tidlligere verdensenerens unike ferdigheter – men også noen tips du kan overføre til ditt eget spill.

Se og nyt!