Seks norske jenter i aksjon i Irland

Seks norske jenter har vært i aksjon i Irish Open U18 på Knightsbrook Hotel Spa and Golf Resort denne helgen. Olivia Hüllert ble best av de norske på en delt 17. plass.

Med runder på 74, 76 og 70 slag endte Olivia Hüllert fra Bærum Golfklubb på 17. plass i Irish Open U18, en over for turneringen. Det ble til slutt 13 slags margin opp til vinneren Perrine Delacour fra Frankrike. Hüllert delte 17. plassen sammen med svenskene Emelie Lundström og Emma Nilsson.

Øvrige norske resultater er Maria Tønnesen og Nicoline Skaug på 31. plass, og Anette Lyche på 34. plass. Marthe Wold endte på en 56. plass.

Resultater

Fra lørdag

Olivia Hüllert er for øyeblikket beste nordmann i Irish Open U18 på Knightsbrook. Etter to runder på 74 og 76 slag ligger bærumsjenta best an av de norske jentene, fire over par, ti slag bak teten og delt 22. plass.

Slaget bak følger Nicoline Skaug med runder på 76 og 75 slag. Deretter følger Maria Tønnesen fra Grimstad GK på en delt 34. plass. Anette Lyche ligger på en delt 43. plass, mens Marthe Wold deler 56. plassen.

Julie Christine Lied klarte dessverre ikke cuten.

Turneringen fullføres søndag.

Før turneringen

Knightsbrook er vertskap når noen Europas mest lovende juniorjenter skal konkurrere i Irish Open U18 denne helgen. Norge stiller med seks deltagere:

– Nicoline Skaug, Oslo GK

– Julie Lied, Fana GK

– Maria Tønnesen, Grimstad GK

– Olivia Hüllert, Bærum GK

– Anette Lyche, Bærum GK

– Marthe Wold, Stavanger GK

Turneringen spilles over 54 hull, med 72 spillere på deltagerlisten. Jentene skal spille 36 hull lørdag, hvorav topp-60 på resultatlisten kvalifiserer seg til å spille de siste 18 hullene søndag.

Dette er første gang turneringen arrangeres i Irland. Konkurransen er også gjeldene på poengberegningen til Ping Junior Solheim Cup 20 – 21.september, som forøvrig også skal avvikles på Knightsbrook-banen, 50 kilometer nord-vest for Dublin.

Det mer med andre ord mye å spille for for de norske jentene.