Med en tredjerunde på én par ble det lite bevegelse på leaderboardet for Viktor Hovland under «moving day» i The Open Championship på Royal St Georges.

Han deler 33.-plassen før siste runde (-2), syyv plasser over der han startet dagen, fire slag bak topp-10 og ti bak lederen Louis Oosthuizen fra Sør-Afrika.

The Open-vinneren fra 2010 har kommet nære på i en rekke majorer de siste årene, og i hans to siste majorer, U.S. Open og PGA Championhip, endte han på andreplass i begge. Nå leder han med ett slag over Collin Morikawa og tre slag foran nestemann Jordan Spieth.

Viktor Hovland brukte bare to hull på å åpne birdiekontoen fredag etter et presist innspill fra fairway. Den birdien ble annulert tre hull senere da han bare måtte pitche seg ut fra pot-bunkeren etter utslaget, og med nok en bogey på hull 6 falt han plutselig til +1 for dagen.

På hull 9 kom han seg tilbake på par for dagen med en senket åttemetersputt for birdie, før han rullet i enda en birdie på hull 12 for å komme seg under par igjen. På det 14. par 5-hullet ble det enda en birdie etter at han holdt på å senke den lange eagleputten på par-5-hullet, og på det tidspunktet var han oppe på 25.-plass.

Dessverre pådro han seg en sur dobbel rett etterpå på det 15. hullet, men med birdie på det avsluttende par 4-hullet snek han seg inn på 60-tallet: resultatet ble 69 slag og -2 sammenlagt for turneringen.

The Open Championship har frem til nå vært den eneste majorturneringen Hovland ikke har spilt, men for en gangs skyld er det nå andre nordmenn som har tråkket opp stien før ham: han er Norges femte The Open-deltager noensinne, etter Tore Sviland (1981), Per Haugsrud (1997), Lars Petter Brovold (2005) og Marius Thorp (2006).

Thorp og Hovland er de eneste nordmennene som har klart cuten i turneringen.

Hovland har vært i god form den siste tiden, og i hans forrige turnering BMW International gikk han helt til topps. Før turneringen startet, var han blant bookmakernes favoritter til å vinne, men han har ennå til gode å bokføre en topp-10-plassering i de syv majorturneringene han har spilt: hans beste resultat er en 12.- og 13.-plass i U.S. Open. Til gjengjeld er hans dårligste resultat en 33.-plass (hvis du ser bort fra da han trakk seg fra U.S. Open med øyeskade).

Leaderboard