En maktdemonstrasjon torsdag ga forhåndsfavoritt Marianne Skarpnord en ledelse på tre slag til fredagens avslutningsrunde på Hauger Golfklubb.

Der var spillet mer vaklende, men da det gjaldt som mest bet hun tennene sammen og rodde i land årets andre norske seier på LET Access Tour, etter at hennes klubbvenninne fra Borregaard Cecilie Lundgreen vant Kristianstad Åhus Ladies Open i mai. 

Skarpnord åpnet opp en solid luke i starten av runden med to tidlige birdies. En unødvendig dobbelbogey på det sjette hullet sørget imidlertid for fornyet spenning.

Skarpnord var i overkant aggressiv da hun forsøkte å kutte hjørnet på det korte par 4-hullet, og slo ballen out-of-bounds.

– Jeg dro først opp femmerwooden og skulle spille safe. Men så ga jeg litt f… og valgte driveren. Jeg valgte en litt for frekk linje, sa Skarpnord til Norsk Golf etter runden.

Ustabil rytme

De neste hullene var preget av ustabilt spill, der hun virkelig måtte kjempe for parene. Sarpingen slet med å finne følelsen på greenene, og stod over en rekke nervøse tometere for par.

Da ledelsen plutselig var krympet til to slag klarte hun endelig å reise seg igjen.

De siste åtte hullene avsluttet hun på en under par. Det ga til slutt en overlegen seier på fem slags margin – en margin som fort kunne vært større hadde det ikke vært for noen missede kortputter for birdie i innspurten.

– Jeg må innrømme at jeg ble litt frustrert der ute. Jeg ødela flyten jeg hadde bygget opp tidlig, og begynte ikke å sette innspillene nærme før det 14 hullet. Men det føles veldig deilig å vinne igjen, konstaterer hun.

Med en totalscore på fire under par, ett slag dårligere enn utgangspunktet for dagen, endte hun som feltets eneste spiller med minustegn foran scoren – uten at hun selv klarer å forklare hvorfor.

– For å være ærlig hadde jeg trodd at scorene skulle bli mye lavere her, jeg vet ikke helt hvorfor det ble som det ble. Kanskje det var de bratte bakkene opp til teestedene, jeg var jo helt anpusten hver gang jeg skulle slå ut!, fleiper hun.

Seieren ga henne en sjekk på 5 000 euro, drøye 37 000 kroner.

Bruun imponerte

En annen norsk spiller som har imponert denne uken er Mariell Bruun. Den unge Larvik-jenta hadde en tung start på uken med 80 slag onsdag, men har siden klatret stort oppover leaderboardet.

Med en sisterunde på en under par, hennes beste for uken, gjorde hun et tigersprang fra 34. til 11. plass, og ble med det feltets nest høyeste plasserte norske spiller. Dermed fortsetter lederen av Norgescups Order of Merit sin fine 2012-sesong. Tidligere i år har hun bokført en seier, en andreplass og en fjerdeplass i Norgescup, samt en seier og en tredjeplass på Titleist Tour.

Av øvrige norske spillere delte Caroline Martens 17. plassen, Nicoline Skaug, Cesilie Hagen og Marita Engzelius havnet på 26. plass, Annette Lyche landet som nummer 28, mens Olivia Hüllert og Maria Tønnessen til slutt ble nr. 35.

– – – – – – – – 

 

Runde 2

Marianne Skarpnord viste muskler i andrerunden av Ladies Norwegian Challenge, og tar med seg en ledelse på tre slag til fredagen.

Sarpingen brukte torsdagen på Hauger til å vise hvorfor hun er den eneste i feltet med full Europatour-kategori.

Med 8. plass som utgangspunkt for dagen kom hun godt i gang tidlig. Med birdie på det tredje hullet etterfult av eagle to hull senere spilte hun seg raskt opp i tet.

Det la grunnlaget for en bunnsolid dag på jobb, med ytterlige tre birdies og ingen bogeys på scorekortet.

Runden på 66 slag er den laveste scoren på Hauger så langt denne uken, og gir henne en tre slags ledelse på lederen fra første runde, Camilla Lennarth fra Sverige.

I strålende solskinn har Hauger vist seg fra sin beste side denne uken, og med varme og tørre forhold har banen vist seg å være en tøff test. Skarpnord og Lennarth spiller i lederball fredag, og er de eneste spillerne i feltet under par. Lederballen går forøvrig ut kl.11.00.

Totalt avanserte 41 spillere til fredagens finalerunde, med ni norske spillere videre.

De to beste norske spillerne etter førsterunden, Caroline Martens og Cesilie Hagen falt begge tilbake til henholdsvis 15. og 22. plass.

Marita Engzelius klatret opp til en delt 10. plass, etter å ha startet dagen nede på 32. plass. Dermed er hun den nest best plasserte norske så langt. Med +5 sammenlagt har hun ti slag opp til Skarpnord.

Av øvrige norske spillere med i finalerunden finner vi Maria Tønnessen (T27), Nicoline Skaug (T27), Olivia Hüllert (T34) og Mariell Bruun (T34). Det betyr at seks norske amatører får med seg fredagens avslutning.

 

– – – – – – –

Runde 1

Forhåndsfavorittene Caroline Martens og Marianne Skarpnord innfridde i åpningsrunden av Ladies Norwegian Challenge. Sammen med amatørene Cesilie Hagen og Olivia Hüllert kjemper de blant de åtte beste.

Det var Caroline Martens og Cesilie Hagen som åpnet best av de norske spillerne med solide åpningsrunder på par (72). Sammen deler de fjerdeplassen, fire slag bak lederen Camilla Lennarth fra Sverige. Svenskene imponerte i åpningen, og okkuperer de tre øverste plassene på leaderboardet.

Under fjorårets Norwegian Challenge på herrenes Challenge Tour viste Hauger seg å være alt annet enn en enkel bane. Til tross for strålende spilleforhold i onsdagens åpningsrunde, vitner kun tre spillere under par om at den er en tøff utfordring også for damene.

19 år gamle Cesilie Hagen var kanskje den norske spilleren som imponerte mest i førsterunden. Drammenseren lå to over for dagen etter 16 hull, men slo til med to birdies på de to siste hullene for å avslutte som beste norske sammen med Europatour-spiller Caroline Martens.

Slaget bak følger en annen amatør og en annen Europatour-spiller, Olivia Hüllert og Marianne Skarpnord på delt 8. plass.

Ytterlige ett slag etter er de tre amatørene Nicoline Skaug, Maria Tønnessen og Annette Lyche i aller høyeste grad med og kjemper på delt 16. plass og to over par.

Les også: – Jeg trodde jeg aldri kom til å spille igjen 

Totalt stiller 16 norske amatører og fem proffer til start. Etter torsdagens andrerunde settes en cut, der de 25 beste og like avanserer til fredagens avslutning. Så langt er det de syv ovennevnte norske spillerne som ligger innenfor denne grensen. Marit Bjerke og Marita Engzelius er de nærmeste på feil side av den foreløpige cutstreken, ett slag bak på delt 32. plass.

Onsdagens store skuffelse var Cecilie Lundgreen. Borregaard-veteranen noterte seg for karrierens første seier på LET Access Tour tidligere denne sesongen, men er avhengig av en kanonrunde torsdag om hun skal ha noe som helst håp om å gå videre. Med fem bogeys, en trippelbogey og uten en eneste birdie på scorekortet er hun helt nede på en 79. plass

Les også: Sterkt felt til Hauger 

Startliste runde 2

Bilder fra runde 1