Marianne Skarpnord var avhengig av birdie på siste hull for å tvinge frem omspill med thailandske Atthaya Thitikul om om seieren i VP Bank Swiss Open. Det var den unge thailenderen som måtte se seg slått av Skarpnord i Aramco Team Series London-turneringen, tidligere i år.

Etter at en hole-in-one på det 15. hullet på åpningsrunden førte Skarpnord i ledelsen etter første dag, var det i all hovedsak en dobbelbogey på det tredje hullet som ødela for en nesten like god andrerunde.

Før den tredje og siste runden lå Skarpnord tre slag bak hjemmehåpet Kim Metraux.

Skarpnord avanserte til 4.-plass på LET-rankingen etter 2.-plassen. (Foto: Ladies European Tour)

Seierskamp

Samtidig som sveitseren ikke maktet presset, åpnet Skarpnord med to birdier på de tre første hullene. Dermed var nordmannen tilbake i seierskampen. Den levde helt til siste hull, men det var thailandske Thitikul som hele veien lå hestehodet foran.

På siste ni gjorde Skarpnord som på første ni, med birdier på to av de tre første hullene (11 og 12). Før siste hull lå Skarpnord ett slag bak, og var avhengig av birdie for å fremprovosere omspill med tenåringen om seieren.

Begge gjorde par.

Marianne Skarpnord manglet én birdie for å tvinge frem omspill om seieren. (Foto: Ladies European Tour)

Dermed thailandsk seier og norsk andreplass. Andreplassen sikrer Skarpnord snaut 185 000 kroner i premiepenger. Skarpnord ligger nå på 4.-plass i Race to Costa del Sol, som skal kåre årets beste spiller på damenes Europatour.

– Jeg følte jeg spilte ganske bra i dag, og jeg kunne nok rullet i noen flere putter. Men jeg spilte mot en spiller som ikke gjorde noen feil, sier Skarpnord til ladieseuropeantour.com.

– Godkjent sesong

Dermed blir Moss & Rygge-spilleren stående med fem seire på europatouren – inntil videre.

– Selvsagt skulle jeg helst ha vunnet, men jeg jeg er glad for at Atthaya vant. Hun fortjener det, og hun er så god. Jeg har hatt noen gode uker nå, så forhåpentligvis kan jeg avslutte året med noen gode uker til. Da kan vi kalle det en godkjent sesong, sier hun.

Maiken Bing Paulsen endte på 54.-plass, mens Madelene Stavnar delte 66. plassen.

Nå reiser Skarpnord og kompani til Frankrike, for å spille Lacoste ladies open de France. Der står Skarpnord, Stavnar, Bing Paulsen og Karoline Lund på startstreken. Sju turneringer gjenstår av sesongen.

Leaderboard