Aramco Team series er i utgangspunktet en turnering bestående av 36 firemannslag. Hvert lag skulle bestå av tre profesjonelle golfspillere samt én amatør, og kjempet om en samlet premiepott på én million pund. Samtidig ble det konkurrert individuelt mellom proffene på damenes Europatour, på Centurion Club i London.

Der trakk Marianne Skarpnord det lengste strået, og vant for femte gang på Europatouren. Seieren var et faktum etter at jenta fra Moss slo thailandske Thitikul Atthaya i omspill.

– Det var en nervepirrende seier. På de korte puttene så skalv bokstavelig talt hendene mine. Å vinne denne turneringen er veldig spesielt. Jeg synes dette turneringskonseptet er så bra, og jeg hadde det så gøy denne uken. Jeg elsker formatet. Det er så gøy når man er et lag og man må prestere for noen andre og ikke bare for deg selv, sa Skarpnord etter seieren.

Dette var Skarpnords femte Ladies European Tour-seier og hennes første på to og et halvt år.

Fire norske spillere deltok, men ikke i form av et team Norway, som man kunne tro. Marianne Skarpnord fikk æren av å lede Team Skarpnord i lagturneringen, mens Stina Resen, Karoline Lund og Maiken Bing Paulsen spilte på henholdsvis Team Booth, Team Hewson og Team Lampert.

Turneringen ble spilt over tre dager, etter stableford-prinsippet. Det var de to beste stableford slagscorene på hvert hull som telte i lagkonkurransen, mens de to dårligste ble strøket.

Skarpnord-show

Team Skarpnord fikk en tøff start på turneringen, og -7 holdt bare til en 20.-plass etter første runde. Men deretter var det «Team Skarpnord-show» for alle penga.

Marianne Skarpnord leverte varene som kaptein for Team Skarpnord. Foto: Ladies european tour

På dag to var det kun Team Cowan som greide å matche det Skarpnord-ledete lagets -15, og på lørdagens finalerunde ble det mer av det samme. Med blant andre ni birdier av en Skarpnord som ser ut til å være i OL-form, avsluttet laget lørdagen fantastisk, og overtok ledelsen i løpet av de siste hullene.

– Jeg begynte å slå ballen skikkelig bra, satte noen gode putter, og etter det satt spillet skikkelig bra. Jeg har ikke hatt en så bra runden på en god stund. Det føltes skikkelig bra og runde av med en birdie også, sier Skarpnord til Ladies european tour etter ni birdier på de tretten siste hullene på runde to.

Og det skulle til slutt stå mellom Team Cowan og Team Skarpnord.

Spenning til siste hull

Med to tellende birdier på fire av de fem siste fire hullene, var det ingen av de andre lagene som greide å matche Skarpnord, Alonso, Gustafsson Spang og Pinsent score på lørdagens runde. Dermed en samlet score på -38.

Det var bare ett problem; Team Cowan hadde sju slag å gå på fra de to åpningsrundene, og flere hull igjen å spille.

Avgjørelsen falt på hull 16 og 17, der Olivia Cowans lag gjorde to birdier og to par. Dermed ledet laget med to slag før siste hull, der seiersmarginen ble økt med enda ett slag. Dermed endte Team Skarpnord på 2.-plass. Karoline Lunds lag Team Hewson endte på 10.-plass, med Stian Resens Team Booth på 21.-plass. Helt sist endte Maiken Bang Paulsens Team Lampert.

Turneringen skal være den første lagturneringen av sitt slag på noen profesjonell golftour. Det var kapteinene som plukket hver sin profesjonelle medspiller basert på en forhåndsranking, før den siste profesjonelle spilleren og amatører ble fordelt på annet vis. Turneringen i London var den første av fire, der de tre neste er Sotogrande, New York og Jeddah.

Leaderboard