Oslo Golfklubbs Mathias Lynne Schjølberg og Nicoline Engstrøm Skaug ledet med henholdsvis fem og fire slag før lørdagens avslutningsrunde, og begge klarte til slutt å holde nervene i sjakk hele veien inn. Schjølberg noterte seg for en 73-runde (+1), hans dårligste score for turneringen. Det holdt likevel, og han vant til slutt med to slag på Moss & Rygges Kristoffer Ventura, fire under par totalt. Andreas Halvorsen, Vetle Marøy og Fredrik Hansen Jullum delte tredjeplassen på en over.

Etter å ha slitt med motivasjonen en stund er Schjølberg nå motivert til å satse for fullt igjen.

– Jeg har vært litt langt nede, og spilte ikke noe de to første månedene av sesongen. Det er først de siste to månedene jeg har begynt å trene igjen, og nå merker jeg at treningsviljen er kommet tilbake. Det passer bra siden jeg begynner på college neste uke, sa Schjølberg til Norsk Golf etter seieren. Han sier det er en stund siden han sist var med og kjempet om seier.

– Det føles veldig deilig. Det er lenge siden jeg har vært i denne situasjonen, så jeg må innrømme at jeg begynte å føle presset litt mot slutten da de andre begynte å rulle i birdies. Heldigvis har jeg blitt helt rå mentalt, spøker han og ler.

Da han stod på det siste hullet hadde han en ledelse på tre slag på Kristoffer Ventura. I går gjorde Schjølberg kvadruppel-bogey på det samme hullet, men klarte denne gang å plassere utslaget trygt i fairway. 

– Jeg klarte heldigvis å la være å tenke på gårsdagen. Da jeg var på det 18. hullet innså jeg vel at seieren var i boks, sier han. Totalt ble det to birdies, tre bogeys og resten par på runden.

Etter å ha prestert godt i europamesterskapet for kvinner var Nicoline Skaug av mange ansett som forhåndsfavoritt i jenteklassen. Og 18-åringen tok godt vare på ledelsen hun hadde opparbeidet seg. I likhet med Schjølberg leverte også hun sin dårligste runde for uka (+5) – uten at det betydde så mye etterpå.

– Nå er jeg utrolig lettet. Det var den dårligste runden min så langt, og jeg slet veldig med nærspillet, spesielt puttingen. Men jeg klarte å roe meg selv ned der ute, det er fort gjort å bli litt anspent når man går i flight med den man tror man kjemper om seieren med, sier Skaug.

Hennes to bogeys, to dobbelbogeys og ene birdie var nok til at hun til slutt vant med to slag på Katerina Jæger, Maria Tønnessen og Marthe Wold som delte andreplassen. 

 

 

Runde 2