Franziska Sliper (Sola GK) har vært stabiliteten selv så langt i NM. I herreklassen fortsetter Andreas Halvorsen (Larvik GK) å fosse videre, men har Norgescups største formspiller pustende i nakken.

Etter 36 hull på Miklagard har Franziska Sliper bare gjort én eneste bogey. Fredag fulgte hun opp åpningsrunden på 71 slag med å gå en bogeyfri runde på tre under par (69). Det gjør at hun leder et halvspilt NM med ett slag over Julie Boysen Hillestad (Miklagard). Deretter følger favoritten Karoline Stormo (Arendal og Omegn GK) på tredjeplass, to under par.

Det var Sliper naturligvis strålende fornøyd med:

– Det har vært veldig stabilt så langt, og jeg har ikke gjort mange feil. Men jeg skulle gjerne senket litt flere birdieputter. Spillet har kommet seg veldig den siste tiden. Nå forsøker jeg å jobbe meg tilbake til at jeg kan spille med mer selvtillit. Det er egentlig det det handler om, forteller Sliper til Norsk Golf.

Sliper er for tiden hjemme på sommerferie fra University of Miami, hvor hun snart skal ta fatt på sitt tredje studieår. Sliper var en av Norges beste juniorer før hun startet på college og vant junior-NM i 2017 og 2018, og nå håper hun på å kunne ta med seg en kongepokal i håndbagasjen når hun reiser tilbake til Florida.

– College har vært veldig gøy og veldig slitsomt. Vi spiller utrolig mange turneringer, men det er helt fantastisk å kunne kombinere skole og golf.

– Det hadde vært veldig gøy å kunne ta med seg kongepokalen. Det er et mål for meg å vinne den, og jeg håper jeg kan være med og kjempe om den på søndag. Men det er fortsatt veldig mye golf som skal spilles. Jeg må bare holde hodet kaldt og fortsette å spille god golf videre.

(Artikkelen fortsetter under episoden fra dag 2 av NM)

Sliper leder i skrivende stund med tre slag over fire spillere på delt andreplass, men mange spillere er fortsatt ute på banen for å spille ferdig sine andrerunder.

(Artikkelen oppdateres).

Anne-Linn Fjærvik (Moss & Rygge GK) var den største overraskelsen blant damene etter åpningsrunden på Miklagard. 19 år gamle Fjærvik har én topp-5-plassering på tre og en halv sesong på Srixon Tour, men ledet torsdag etter en runde på 70 slag. Fredag fulgte hun opp med en 81-runde og balanserer helt på cutgrensen.

(Artikkelen fortsetter under)

Andreas Halvorsen klarte noe av det vanskeligste i golf på fredag: Å følge opp en superlav runde med nok en god runde dagen etter. (Foto: Benjamin A. Ward / Norsk Golf)

I herreklassen fortsatte Andreas Halvorsen (Larvik GK) å holde trykket oppe på toppen av leaderboardet. Etter en knallrunde 64 slag (-8) torsdag fulgte han opp med en andrerunde på fem under par. Til tross for to dobbelbogeyer over to runder leder han med ett slag, takket være hele 15 birdier og en eagle.

– Jeg er godt fornøyd med spillet i dag også. Vinden blåste fra en helt annen retning, så banen spiltes veldig annerledes.

– Det er absolutt tricky å følge opp en lav runde med å gå under par dagen etter også. Slik jeg spiller for tiden, er min gode golf veldig god, mens det dårlige er for dårlig, så det var veldig fint å kunne følge opp med en bra runde.

(Les også: Fra runde 1: – Det hadde betydd veldig mye)

Halvorsen sier putteren har vært nøkkelen til den gode scoren, samtidig som at ballen har sprettet hans vei de få gangene utslagene har vært ute av kurs.

24-åringen gikk i lederball i NM også på Holtsmark i fjor, men skuffet på sisterunden og falt utenfor pallplass. Han innrømmer at han føler seg revansjesugen i år.

– Absolutt! Nå får jeg spille i lederball i morgen, og jeg satser på å gjøre det på søndag også. Jeg har veldig lyst på den kongepokalen.

(Artikkelen fortsetter under)

Mats Ege har tatt store steg denne sesongen. Han fortsetter å puste lederen Andreas Halvorsen i nakken. (Foto: Benjamin A. Ward / Norsk Golf)

Skal han klare det, må han imidlertid fortsette å rulle i birdier i et høyt tempo. Rett bak ham ligger fortsatt Stavanger GKs formsterke amatørspiller Mats Ege, som har dominert på Garmin Norgescup denne sesongen. Deretter følger en annen forhåndsfavoritt, Bård Bjørnevik Skogen (Haugaland GK) på tredjeplass med ti under par.

I forkant av NM hadde mange spådd at Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK) kom til å forsvare fjorårsseieren på Miklagard. I stedet bar spillet hans preg av OL-hangover på åpningsrunden, og med mange ukarakteristiske feil kom han inn på en skuffende – og ikke minst overraskende – runde på fem over par.

Fredag var Krogh endelig seg selv lik igjen og slo tilbake med en runde på seks under par. Det har løftet ham 45 plasser til delt 13.-plass. Men skal han ha noe som helst håp om å tette igjen gapet til gutta på toppen, må han spillet sitt livs runde på «moving day» lørdag.

Leaderboard