– Å fortelle en historie krever at man har en arena å fortelle den på, stemmer som er sterke nok til å høres og ører som vi lytte til oss, sier Ronny Hermansen. Onkel Ronny, som opplevde det dypt tragiske å miste sin nevø til kreft nå i sommer.  

Lille Patrick fikk diagnosen osteosarkom, eller benkreft, da han var ti år gammel. Benkreft er en sjelden krefttype som av en eller annen grunn forekommer oftest hos barn og unge. Men til tross for store fremskritt i kreftforskningen, behandles benkreft på samme måte i dag som for 30 år siden. 

– Å være onkel til et så sykt barn, uten å kunne gjøre annet enn å være til støtte for hans nærmeste familie, er veldig vondt.  Når jeg forstod hvor alvorlig syk var, startet jeg initiativet Goldenchild. Dette er en innsamlingsaksjon til inntekt for Barnekreftforeningen, men til ære for Patrick, sier onkel Ronny. 

Gamle idrettsstjerner, kjente kokker, skuespillere og artister ble kontaktet, og stilte villig opp da Goldenchild Golf Invitational ble en realitet. Hauger Golfklubb stilte hele anlegget til disposisjon, og sponsorer kom til. 

Resultatet ble et vellykket arrangement den 19. september, der de sterke, kjente stemmene nå kunne tale Patricks, og alle andre barn som rammes av kreft, sin sak. 

– Jeg er helt overveldet. Takket være disse sterke personlighetene og sponsorer, har vi fått samlet inn 250.000 kroner i rene penger. Hvis vi tar med det som er donert i bistand til design av hjemmesider, produksjon av minidokumentar, turneringspremier og bruk av banen, er vi oppe i en verdi av over 400.000 kroner!

(Artikkelen fortsetter under videoen)

 

Nå ønsker Hermansen å gjøre dette til noe enda større.

– Barnekreftsaken har to faste støttespillere gjennom idretten. Syklistene har sitt Team Rynkeby, de kvinnelige mosjonistene har KK-mila. Jeg har lyst til at Goldenchild skal være golfernes tilsvarende innsats. 

Nettside: Goldenchild – i Patricks minne

Full effekt

Med så mange profiler samlet på et sted, kommer pressedekningen. Og dermed også oppmerksomhet rundt Patricks historie. 

TV 2, NRK, P4, med flere stilte opp på Hauger golfklubb den 19. september for å slå av en prat med John Carew, Emil Hegle Svendsen, Lasse Kjus, Kjetil Andre Aamodt, Therese Cleve-Stiansen, Thomas «Finger´n» Gullestad, Bent Stiansen, og enda flere til. 

John Carew var blant de mange kjendisene som stilte opp for Patrick. (Foto: Magnus Sveen)

Ronny forteller historien om sin kjære nevø som gikk bort så altfor ung. Han forteller historien om foreldrene til Patrick, som sitter igjen i bunnløs sorg og ikke helt vet hvordan de skal komme seg videre. Og han forteller historien om et brennende engasjement for å hjelpe til så langt det er mulig. 

For alle monner drar, og Barnekreftforeningen er ikke så stor som mange kanskje skulle tro.

– Den er betydelig mindre enn folk er klar over, sier Hermansen. – De har begrenset med ressurser. 

John Carew var en av dem som ikke var i tvil om å stille opp da invitasjonen kom.

– Jeg hadde hørt historien om Patrick, og tenkte dette har jeg veldig lyst til å være med på. Dette er et skikkelig bra opplegg og gir oppmerksomhet og penger til en veldig god sak. 

I vindkastene på Hauger satt latteren løst. Selv om fairwayene er fulle av folk som er vant til å konkurrere og vinne for nesten en hver pris, er det ikke seieren som er viktigst i dag. 

– Tenk om Patrick hadde sett dette, sier onkel Ronny til de fremmøtte. – Det er så jeg får frysninger. 

Det var det også flere som fikk.