Det ble en god lønningsdag for Brandt Snedeker, som vant Tour Championship etter en 68-runde søndag kveld norsk tid. Den sympatiske amerikaneren kan innkassere den vanvittige bonuspremien på 11,5 millioner dollar, eller over 65 millioner norske kroner for sammenlagtseieren i FedEx Cup.
 
To ganger tidligere har 32-åringen fra Nashville ledet en turnering etter to runder, men han har ikke grepet muligheten. Søndag ledet han fra start til slutt, og hadde tre slag ned til engelskmannen Justin Rose.
På et tidspunkt var Rose ett slag bak Snedeker, men etter sistnevntes enorme birdie på det vanskelige hull 13 var det i realiteten et énmannsshow.
 
Rose tok seg tid til å skryte av Snedeker etter runden.
– Han er mentalt veldig sterk. Det er en annen type press når du spiller om ti millioner dollar. Du tenker mer på pengene enn i andre turneringer. Vi snakker om dette gjennom hele sesongen, og plutselig må du levere. Han gjorde en stor prestasjon i dag, sier engelskmannen,
 
Puttet bra
– Jeg vet ikke hvor dette kom fra. Jeg skal prøve å gjenta det så ofte jeg kan, smiler hovedpersonen i seiersintervjuet med PGA.com etter at den siste putten var satt.
– Jeg hadde full kontroll, og selvtilliten var på topp der ute, fortsatte han.
 
Spilleforholdene på søndag var vanskeligere enn tidligere denne uken. Selv om solen skinte, blåste det til tider kraftig og greenene har blitt raskere utover i turneringen. Søndag var det kun seks av 30 spillere som gikk under par.
Snedeker var svært stabil på greenene, og satte noen svært viktige langputter mens andre feilet.
 
– Jeg puttet bra hele uken, og det trennger man på denne banen med så mye vind som det var i dag, sier Snedeker som skal feire seieren søndag kveld, før han begynner forberedelsene til Ryder Cup neste uke.
 
Snedeker endte ti under par totalt, tre slag foran engelskmannen Justin Rose. De to gikk sammen i lederballen og delte ledelsen i turneringen før den siste runden. Det så mørkt ut for amerikaneren tidlige på dagen etter at han slo ballen i vannet på hull seks, og noterte seg en dobbeltbogey. Men Snedeker holdt hodet kaldt og leverte fire birdies senere i runden.
 
Seieren var i boks etter at Snedeker satte en chip fra 15 meter, og sikret en fire slags ledelse før de siste hullet, som ble ren rutine for 32-åringen. Han misset greenen på det avsluttende par 3-hullet, og safet inn en bogey med en chipp og to putter. Ved den 18. greenen stod Snedekers far og ventet. Det ble et rørende øyeblikk da en lettet og glad Brandt kunne gi den stolte faren en stor klem etter at FedEx Cup-tittelen var sikret. Seieren er Snedekers fjerde på PGA-touren. 
 
Ingen god dag for stjernene
Før søndagens runde var Tiger Woods fire slag bak, og trengte en knallrunde for å ha en mulighet til å heve bonussjekken. 
Han slet seg igjennom avslutningsrunden på East Lake GC og endte på -2, to slag over par for dagen, åtte slag bak vinneren. Det er et respektabelt resultat, men Tiger Woods samler neppe på åttendeplasser.
 
Selv om det ikke ble noen drømmerunde for Woods, avsluttet han likevel turneringen med stil. På det 210 lange par 3-hullet la han seg en halvmeter fra hullet til ellevill jubel fra de oppmøtte som omkranset den 18. greenen, og kunne tappe inn sin siste birdie. Ingen har vært nærmere hole-in-one på avslutningshullet hele uken.
 
Rory McIlroy hadde ingen god dag på jobben han heller. Forhåndsfavoritten klarte bare to birdies på søndag, og med fire bogeys og en dobbeltbogey raste han nedover resultatlistene. Han endte på en delt tiendeplass, én under par totalt.
Til tross for skuffelsen gratulerte 23-åringen Snedeker med dagen.
 
– Jeg visste hva jeg måtte gjøre denne uken. Det gjorde også Brandt, og han spilte fantastisk golf. Å gå ut på søndagen i ledelse og holde ledelsen helt inn, er veldig imponerende, sa han etter at Snedeker og Justin Rose gikk av den 18. greenen for siste gang.
 
 
Nå reiser de beste spillerne fra hver sin side av Atlanteren til Chicago, hvor årets Ryder Cup skal arrangeres. Denne gangen er amerikanerne forhåndsfavoritter, etter stor amerikansk dominans denne uken. Ryder Cup handler ikke om penger i like stor grad som FedEx Cup, men til gjengjeld er det stor prestisje og mye moro i vente for golfinteresserte over hele verden.
Det er bare fem dager igjen.