Lørdag 4. juni gikk turneringen av stabelen, med 47 deltakere. Tilsammen ble det denne gang samlet inn godt over 45.000 kroner på forskjellige aktiviteter, og med denne summen seiler Sotra Golfklubb opp som storfavoritt til å bli beste norske klubb for andre år på rad.

– Medlemmene i Sotra Golfklubb har en egen evne til å stille opp for nettopp denne saken. Ikke minst fordi baneeier og klubbens «mor» Olaug Evanger så sent som i fjor gikk gjennom en vellykket brystkreftoperasjon. I tillegg har klubben flere medlemmer i samme kategori, forteller Reidar Sakseide, turneringsleder i klubben til BA.

Denne spesielle lørdagen kostet det penger uansett hva man foretok seg på banen. Startkontingenten gikk i sin helhet til saken. Fikk du en birdie på et hull måtte du ut med minst 20 kroner. En eagle kostet enda mer, og hadde det kommet en hole in one ville det svidd i lommeboken.

I tillegg ble det for første gang i historien krevet inn parkeringsavgift foran klubbhuset, og du måtte betale bompenger for å få gå over utløpet av Kolltveittunnelen på vei fra hull to til hull tre.
På hull syv var det rigget opp en stand hvor det ble solgt sveler og kaffe. Dette ble et naturlig pusterom for mange, ikke minst fordi man der kunne få kjøpe et utslag fra to av klubbens beste spillere, på banens vanskeligste hull. Det var ikke få som benyttet seg av den muligheten.

På en uhøytidelig sammenkomst etter turneringen var en auksjon det store høydepunktet. Og tusenlappene satt løst når gaver fra næringslivet på Sotra skiftet hender.
I tillegg har startkontingenten på de nærmeste kluibbturneringene før og etter Pink Cup gått til kreftsaken, slik at Sotra Golfklubb når alt er gjort opp kan sende avgårde en sjekk på et sted mellom 45 og 47 tusen kroner.

– Skulle noen andre klubber i landet slå den, så bøyer vi medlemmer i Sotra oss i støvet, sier Reidar Sakseide.