Det norske golfesset fikk virkelig ting til å sitte i helgen, etter to middels runder til å begynne med. 69 lørdag ble fulgt opp med 67 søndag, og det var nok til å klatre helt opp til en delt tredjeplass.
Og det kunne ha vært enda et hakk høyere opp, hadde hun ikke pådratt seg rundens eneste bogey på det siste hullet. Det betydde uansett at hun kunne sette ytterligere 132.512 dollar inn på kontoen sin.
Yani Tseng var det ingenting å gjøre med. Hun vant turneringen med hele ti slag, etter at hun avsluttet turneringen med en runde på seks under par. Morgan Pressel knep andreplassen, mens Tutta delte tredjeplassen med Paula Creamer og Cristie Kerr.
– Jeg begynte bedre i dag, følte meg mer komfortabel. Men jeg misset altfor mange putter denne uka, og jeg er langt, langt bak Yani. Men det var ikke så verst i forhold til resten av startfeltet. Hvis jeg tenker på alle puttene jeg misset i dag eller i løpet av uka, så er det litt frustrerende, fordi det er en del av spillet jeg har trent mye på. Men det var en god test, sa Suzann etterpå.
Hun er svært imponert over det Yani Tseng leverer for tiden.
– Yani er en fenomenal golfspiller. Hvis hun treffer fairwayene, setter sin del av puttene, så må du gå fem eller seks under par for å holde følge med henne. Hun har nok erfaring nå, så hun kommer aldri til å kollapse når hun leder inn på sisterundene. Hun er nummer én, og hun pusher grensene slik som Annika Sørenstam og Lorena Ochoa gjorde. Vi andre må bare prøve å holde følge.
Neste turnering for Tutta er US Open. Allerede denne uka reiser hun til Colorado for å begynne forberedelsene til turneringen som begynner 7. juli.
Kilde: lpga.com