Sterk Hovland-sluttspurt etter tung start

Viktor Hovland ligger plassert midt på treet etter at «mesternes mester»-turneringen Sentry Tournament of Champions er halvspilt

Viktor Hovland har lagt bak seg noen ukers velfortjent juleferie hjemme i Norge etter å ha slått verdenseliten i Tiger Woods sin invitasjonsturnering på Bahamas og er nå tilbake i tropiske strøk på Sentry Tournament of Champions på vakre Kapalua Plantation Course sammen med 39 av vinnere på PGA-touren i fjor.

Etter å ha åpnet turneringen med 13.-plass og fire under par fulgte Hovland opp med nok en runde på fire under fredag. Det var likevel ikke nok til å beholde plassen på leaderboardet, og han falt i stedet til delt 21.-plass, seks slag bak Cameron Smith som i skrivende stund leder turneringen.

Hovland fikk en tung start på runder med bogeyer på hull 3 og 4 etter to missede greener på rad. Med birdier på det 5. og 9. par 5-hullet kom han seg tilbake på par, før han tapte et slag igjen etter en ny misset green på hull 10. Flere bogeyer skulle det heldigvis ikke bli.

Hovland gjorde en enkel birdie på hull 12 etter en monsterdrive ned bakken på 360 (!) meter. Deretter ble det tre korte birdieputter på rappen, før dagen ble avsluttet med stil med en toputt fra nesten 30 meter på det siste par 5-hullet.

Selv om Sentry Tournament of Champions er den første PGA Tour-turneringen i kalenderåret, startet sesongen allerede i september. Hovland har vært i forrykende form de siste ukene med seier i sine to siste starter, og ligger oppe på 5.-plass på tourens poengliste FedEx Cup – som for øvrig også er der han endte fjorårets sesong.

Hovland endte på 31.-plass i Sentry Tournament of Champions. Før denne ukens turnering startet, hadde bookmakerne Hovland på 6.-plass på sin liste over vinnerfavoritter, mens PGA Tour har hatt Hovland som nummer syv på sin «Power rankings»-liste.

Ifølge pgatour.coms «strokes gained»-statistikk har Hovland feltets femte beste spiller på innspillene så langt, vært helt gjennomsnittlig med driveren, men har tapt slag på og rundt green.