Turneringen spilles over tre runder fra onsdag til fredag, og er den første proffturneringen for kvinner på norsk jord i år. Feltet inkluderer også lederen av Let Access Order of Merit, Marion Ricordeau fra Frankrike, andrerankede Pamela Pretswell fra Skottland, og tredjerankede Anastasia Kostina fra Russland. 
 
Det er topp-3 på LET Access-rankingen ved sesongslutt som sikrer seg medlemskap på Europa-touren i 2013. 

 

Totalt er 17 ulike nasjoner representert i feltet, der Norge stiller med flest deltagere. Totalt stiller fem norske proffer og 16 amatører til start (se listen nederst i artikkelen). 

 

Med sine to seiere på damenes Europa-tour er Skarpnord feltets største stjerne. Etter andreplassen i Marokko i mars, er hun nå ranket som nummer 19 på Ladies European Tours pengeliste. 

 

Caroline Martens er inne i sin første sesong som LET-spiller, og har klart cuten i tre av de syv turneringene hun har spilt i år. Etter fjorårets solide spill på Nordea Tour har også Cecilie Lundgreen sikret seg kategori på LET. I mai sikret hun seg sin første profesjonelle seier, da hun gikk helt til topps i Kristianstad Åhus Ladies Open i Sverige.

 

Les også: Ladies Norwegian Challenge flyttes

 

Totalt er det 25 000 euro i potten denne uken. Det vil settes en cut etter to runder, der de 25 beste og like avanserer. Turneringen skulle i utgangspunktet spilles på Losby Golfklubb, men ble flyttet til Hauger for et par uker siden. Hauger var forøvrig arrangør av herrenes Norwegian Challenge i fjor

 

Norske deltagere


Marianne Skarpnord

 

Caroline Martens

 

Cecilie Lundgreen

 

Nina Offenberg 

 

Mathilde Lee Andresen

 

Marita Engzelius (am)

 

Tonje Daffinrud (am)

 

Olivia Hüllert (am)

 

Nicoline Skaug (am)

 

Marthe Wold (am)

 

Marit Bjerke (am)

 

Annette Lyche (am)

 

Cesilie Hagen (am)

 

Maria Tønnessen (am)

 

Ingrid Hagen (am)

 

Stine Pettersen (am)

 

Eline Askeland (am)

 

Elisabeth Haavardsholm (am)

 

Mariell Bruun (am)

 

Veslemøy Heramb (am)

 

Karoline Woie (am)