Tirsdag møtte Tiger Woods pressen i forkant av Emirates Australian Open som slår i gang på The Lakes Golf Club i Sydney. Og ikke overraskende var det Steve Williams kommentar fra forrige uke som var det mest aktuelle temaet.

Beklaget

Williams var raskt ute med å beklage uttalelsen, og tirsdag møtte de to hverandre under fire øyne.

– Vi pratet til morgenen i dag, og vi pratet om det ansikt til ansikt. Det var en feil ting å si, noe vi begge er enige om. Men han har unnskyldt. Det var definitivt sårende, men livet går videre, forklarer Tiger.

Både Europa- og PGA-touren har sagt at de ikke vil bøtlegge Williams for hans kommentarer, en avgjørelse Tiger sier han ikke har tatt del i.

– Stevie er definitivt ikke rasist. Det er det ingen tvil om. Det var en kommentar han kunne vært foruten, og han angrer veldig nå i ettertid.

På spørsmål om hvordan to mennesker som har stått så nære hverandre gjennom 12 år plutselig har glidd så langt fra hverandre på kort tid svarer Tiger:

– Jeg vet ikke. Det er vel en av de situasjonene hvor man bare må la tiden lege sårene.

Det er Williams´ hodeløse kommentar som har vært på alles lepper de siste dagene, men Tiger rakk også å prate litt om sitt eget spill under pressekonferansen tirsdag morgen. Her fortalte han at han er skadefri for første gang på mange måneder, hvilket gjør at han nå kan trene så mye som han ønsker.

– Det er deilig å kunne fokusere på golftrening i stedet for rehabilitering. Nå kan jeg slå så mange baller jeg vil.

Må oftere under par

Målet fremover er at de dårlige rundene skal bli bedre.

– Mine dårlige runder må være under par, ikke over par. Det er noe jeg ikke har klart i denne perioden, sa Tiger.

«Perioden» har nå vart i to år, og hans forrige seier kom nettopp i Australia hvor han skal spille denne uken. Seieren i Australian Masters 2009 kom bare noen dager før utroskapsskandalen ble gjort offentlig, og siden den gang har Tigers trofé-skap forblitt uendret.

Ryktene har versert om at arrangørene skulle sette Tiger Woods og Adam Scott i samme gruppe torsdag og fredag, men det blir nå ikke noe av. I stedet skal Tiger spille med Jason Day og Robert Allenby, mens Scott på sin side skal spille med Matt Kuchar og John Senden.

 

Hvordan tror du Tiger gjør det denne uken?