Seier i helgens Pebble Beach National Pro-Am så ut til å bli en ren formalitet for Jimmy Walker. Han ledet med fem slag, og så ut til å spasere inn til sin tredje seier siden oktober. I stedet ble han tatt av nervene. Det holdt likevel akkurat inn.

 

35-åringen gikk sin sisterunde på to over par for å avslutte 11 under totalt, kun ett slag klar av Dustin Johnson og Jim Renner.

 

Med seieren stiger Walker inn i et eksklusivt selskap av spillere – han er en av bare fire golfere de siste 20 årene som har vunnet tre av sesongens åtte første turneringer. De andre er ingen ringere enn Tiger Woods, Phil Mickelson og David Duval.

 

– Dette var et drama. Det ble for mye for meg. Det var ikke mye å feire ute på banen i dag. Det føltes som jeg lekket olje. Men jeg beholdt alltid troen på at jeg kom til å vinne, sa Walker i pressekonferansen etter at seieren var et faktum.

 

Jimmy Walker, som ble proff i 2001, var inntil i fjor høst kjent for å være en av de bedre spillerne på PGA-touren uten en eneste seier. Likevel har han fortsatt vært relativt anonym.

 

Walker har vært i nærheten  av seier en rekke ganger, men alltid trukket det korteste strået. Inntil Frys.com Open i oktober. Siden da har han også vunnet Sony Open på Hawaii og nå på Pebble Beach. Dermed leder han både FedEx Cup og Ryder Cup-rankingen.

 

Ikke dårlig for en mann uten egen Wikipedia-profil…