Ingen var bedre enn Scott Stallings på Murifield Village Golf Club i Ohio torsdag. Med en åpningsrunde på 66 slag, seks under par leder han med ett slag på sine landsmenn Spencer Levin og norsk-ættede Erik Compton. Og selv om topp-ti på leaderboardet er uten de største navnene, følger en rekke stjernespillere bare noen få slag etter.

 

Tiger Woods, Adam Scott, Ernie Els, Luke Donald, Rory McIlroy, Dustin Johnson, og Rickie Fowler er blant spillerne som har muligheten til å menge seg i toppen med en god andrerunde fredag.

 

Tiger Woods har slitt siden The Masters på Augusta i april, men sa under et videointervju på Google + tidligere denne uken at «svingen er fikset». Torsdagens runde kan tyde på at han hadde rett, for hans 70 slag (-2) var hans beste score i en åpningsrunde siden Arnold Palmer Bay Hill Invitational i mars, som han vant.

 

Til tross for en dobbelbogey på det 9. hullet, reddet han en god score takket være fire birdies og ingen bogeys.

 

– Jeg gjorde ingenting veldig bra, og jeg gjorde ingenting dårlig. Jeg var bare veldig stabil. Jeg tror at måten denne golfbanen er satt opp på er det slik det må være. Forhåpentligvis klarer jeg å spille like bra som i dag de tre neste rundene, sa Woods til pgatour.com etter runden.

 

I dårlig form i opptakten til ukens turnering har også Rory McIlroy vært. Etter å ha misset to cuter på rad de siste par ukene, fikk han en verst tenkelig start med en kvadruppel (!) bogey på det tredje hullet. Heldigvis holdt han hodet kaldt, og reddet seg inn mesterlig med fire birdies og en eagle. Til slutt kunne han signere for én under par og delt 20. plass.

 

– Å være fire over etter tre hull var ikke starten jeg hadde ønsket meg, spesielt etter hvordan de siste ukene har vært. Jeg tenkte «nå er det på´n igjen». Men jeg hang med, og jeg er stolt over måten jeg kjempet tilbake på. Å avslutte under par var virkelig bra gjort, konkluderer nord-iren.

 

En som ikke var i nærheten av å komme seg under par var Phil Mickelson. «Lefty» leverte en av sine svakeste runder noensinne som proff med 79 slag. Etterpå valgte han å trekke seg fra turneringen på grunn av «psykisk utmattelse», noe han høstet mye kritikk for, blant annet på nettstedet Twitter

 

For øvrige resultater, klikk leaderboard-lenken nederst i artikkelen.