Etter at tirsdagens åpningsdag av Garmin Norgescup 2 ble amputert på grunn av uvær, måtte store deler av feltet tilbake tirsdag morgen for å avslutte sine påbegynte runder.

For Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) sitt vedkommende, ble det en ren formalitet.

Han rakk nemlig å spille 17 og et halvt hull på tirsdag, og måtte dermed sette på alarmen tidlig for å putte seg ferdig på det siste hullet klokken 08.00.

– Og klokken 08.01 var runden ferdig, ler Arnøy idet han ankommer parkeringsplassen på Kongsvinger onsdag ettermiddag for å starte forberedelsene til andrerunden.

Den starter ti timer og ni minutter etter at han hullet ut for en åpningsrunde på én under par og en foreløpig 9.-plass – tre slag bak lederen Bård Skogen.

– Denne gangen tenkte jeg det var lurt å ha med hele bagen. Det eneste jeg hadde med til morgenen i dag, var putteren og en ball. Bagen lå igjen på rommet mitt. Det var første gang jeg har opplevd noe slik, smiler Arnøy overfor Norsk Golf.

Med ny starttid på andrerunden klokken 18.10 var det lite annet å gjøre enn å dra tilbake til hotellet igjen og vente. Der ble tiden brukt til kortspill, YouTube-titting og spising.

– Det var ikke så mye annet å finne på. Det var litt uvant, men det er uansett ikke noe å klage på. Jeg er bare glad vi skal spille tre runder likevel, sier Arnøy.

Det er ikke bare Arnøy turneringen har vært en tålmodighetsprøve for så langt.

Det ble mye frem og tilbake tirsdag ettermiddag da turneringsledelsen opprinnelig bestemte seg for å korte ned turneringen fra tre til to runder etter at store deler av åpningsrunden tordnet bort.

Senere på kvelden kom plutselig kontrabeskjeden om at det skulle gjennomføres tre runder likevel, etter at NGF oppfaget at den opprinnelige avgjørelsen ikke var i tråd med turneringsbestemmelsene.

– Det var litt rart at de ikke ville prøve å spille tre runder i det hele tatt. Det er bra de tok til vettet til slutt. Det hadde blitt ekstra rart å slå de to puttene til morgenen i dag hvis jeg ikke skulle tilbake hit i det hele tatt, konstaterer Arnøy.

Turneringen skal fullføres torsdag. Det er foreløpig uvisst hvordan den tredje og avsluttende runden blir gjennomført

Følg utviklingen i turneringen her