Det gjorde han ved å slå amerikaneren Anthony Kim i playoff, etter at han hadde åpnet dagen med en tre slags ledelse. Rory avsluttet med en runde på 72 slag i turneringen som ikke er en del av de store tourene, hvilket betyr at seieren ikke har noen innvirkning på spillernes verdensranking. Kim avsluttet på sin side med en 69-runde, og tvang dermed den 22 år gamle nord-iren ut i omspill. Der skulle avslutningen bli dramatisk.

Kim så tilsynelatende ut til å gjøre et rutinemessig par på det første omspillshullet, men da han bommet sin putt på under en meter kunne Rory bare dytte i sin korte putt og løfte armene i været. Seieren var Rorys første siden US Open-tittelen i juni.

– Jeg føler jeg fortsatt kan bli bedre på å gi meg selv muligheten til å vinne turneringer når jeg ikke spiller på mitt beste. Men jeg er veldig fornøyd med at jeg klarte det denne gangen, sa han etter runden.

Kim sine følelser var blandede.

– Det var en spennende dag, men en kjip avslutning for meg personlig. Men vi hadde det gøy der ute i dag, sa 26-åringen.

Allerede på det første hullet skulle det bli spenning da McIlroy sin ledelse på tre slag ble kortet ned til en. Innspillet var bokstavelig talt rett på pinnen, og rikosjerte tilbake ut av green. Derfra skulle han gjøre bogey, mens Kim åpnet med birdie.

– Det føltes bra å stå med en tre slags ledelse på tee. Andreslaget var veldig bra, men jeg var uheldig som traff flagget. Å gå fra en ledelse på tre til ett slag på det første hullet var så klart ikke den starten jeg hadde håpet på.

Etter 11 spilte hull var Kim i ensom ledelse, etter at Rory hadde notert sin tredje bogey for dagen. Rory svarte imidlertid med birdie på det 15, og i omspillet trakk han til slutt det lengste strået.

Selv om McIlroy ikke klatrer noe på rankingen etter helgens konkurranse har han likevel all grunn til å smile. Premiesjekken hans på to millioner dollar er den største i internasjonal golf. Nå venter nok en uke i Kina for neste ukes World Golf Championships-HSBC Champions på Sheshan International.

Les også: Nærmer seg megapremien


Kilde: golf.com