Når Nike viste fram MM Proto jern visste man at det kun var snakk om tid før vi fikk se en vanlig versjon. Den første utgaven var nemlig svært eksklusiv. Rory McIlroy hadde et slikt toerjern i bagen da han vant The Open, bedre reklame kunne man ikke få. Internett summet og Nike hadde dem i sin hule hånd.

 

Nettsiden ble oppdatert med melding om at noe stort skulle komme. Ingen bilder, ingen informasjon. Så ble GolfWRX, kanskje verdens største golfside, og en rekke journalister og bloggere invitert til lanseringsfest på Liberty National i New Jersey.

 

 

 

 

Tusenvis fulgte oppdateringene på Twitter og GolfWRX forum. Mangelen på bilder gjorde nysgjerrigheten var stor. Alt man baserte seg på var rykter og skjermbilder av en bag Tiger hadde med i studio hos Jimmy Fallons Tonight Show. Den viste navnet Vapor. For noen år siden hadde GolfWRX hatt spionbilder ute på nettsiden for lenge siden. Nå er de del av Golf Digests system og har valgt å prioritere samarbeid med produsentene framfor å presentere bilder så tidlig som mulig.

 

 

Vapor Speed. 6er jern 28 grader, PW 44 grader.

 

 

Med Tiger og Rory på plass var det klart for avduking av den nye jernserien. Vapor Pro, Vapor Pro Combo og Vapor Speed. Nikes spesialister i The Oven har jobbet sammen med Tiger i lang tid for å utvikle de tre jernsettene. Sentralt i designet er konseptet Modern Muscle. Nike har valgt å flytte tyngdepunktet mot senter av slagflaten for å bedre ballhastighet og ytelse.

 

 

Vapor Pro. 6er jern grader, PW 47 grader.

 

 

– Vi startet med en tradisjonell bladkølle og spurte oss selv hva vi kunne gjøre for å forbedre prestasjonen og gjøre designet mer moderne, men samtidig beholde det rene, tradisjonelle utseendet ved adressering. Takket være Tigers inspirasjon og Rorys innspill laget vi Vapor Pro bladkøller som presterer bedre enn tradisjonelle bladkøllertakket være avansert teknologi. Så utvidet vi serien og brukte innovasjonen og teknologien i Vapor Pro Combo og Vapor Speed.

 

 

Vapor Pro Combo. 6er jern 30 grader, PW 46 grader.

 

 

Vapor er et navn vi kjenner igjen fra blant annet Nikes fotballsko. Den grønngule fargen Volt er også noe vi forbinder med Nike. Selskapet har sakte men sikkert sneket den inn i golfutstyret sitt. Legg merke til Rorys antrekk som stadig oftere inneholder detaljer i Volt. Det markerer også en stor endring at de går fra den røde Tigerfargen Victory Red. Er Rory i ferd med å overta som deres kølleselger nummer 1?

 

Nike er på offensiven. Vi likte årets køller veldig godt, spesielt jernserien er imponerende. Nå vinner Rory og ingen stiller spørsmål ved utstyret han spiller med. Å være på Jimmy Fallons Tonight Show er heller ikke skadelig for merket. 

 

 

 

 

 

Vapor jernserie kommer for salg januar 2015. Priser er ikke tilgjengelig i dag.