Det meste så ut til å gå mot nok en Steve Stricker-seier i John Deere Classic søndag ettermiddag. Da amerikaneren senket en imponerende lang birdieputt på det niende hullet, var det ingen som trodde det skulle bli kamp om seieren. Men det ble det. En skikkelig en også.

Spennende
Mens Stricker lenge bare gjorde par på back nine, senket Kyle Stanley – som tidligere i sesongen hadde en 12. plass som sin bestenotering – fire birdies på rad, og vips så var han likt med Stricker. Og da Stricker fikk to bogeys på rad på hull 15 og 16, ledet plutselig Stanley med to. Med to hull igjen å spille.

Men Stanley klarte ikke mer enn par på hull 17, et par fem-hull, der Stricker igjen viste seg som en mester med putteren. Han senket en birdieputt fra fem meter, og igjen var det spenning. Særlig etter at Stanley slo seg ut i roughen på 18, og måtte redde seg ut fra sanden ved greenen for å klare par. Det klarte han nesten, putten på banens siste hull traff kanten, og dermed ble det bogey. Plutselig var Stricker og Stanley likt igjen.

Og mer drama skulle det bli. Stricker slo utslaget sitt på 18 i bunkeren, og ballen la seg vanskelig til. Amerikaneren måtte ta i bruk all sin rutine, og presterte å slå et vanvittig godt slag fra bunkeren, over vannet og inn på greenen. Ballen rullet så vidt av, men Stricker hadde altså en putt fra fem meter utenfor greenen for å vinne.

Og Stricker, som hadde puttet som en Gud gjennom hele uken, senket for birdie og seier. En ekstremt imponerende triumf, hans tredje på rad i John Deere Classic, og dermed er han med i en særdeles eksklusiv gruppe spillere som har klart å vinne samme turnering tre år på rad.

I sonen
– Det var en utrolig uke med en utrolig avslutning. Jeg kan fortsatt ikke tro det, sa Stricker etterpå. Totalt var han 22 slag under par. Ikke så rent lite imponerende det heller, selv om han «bare» avsluttet med en runde på to under par.

– Det er rart, forklarte Stricker om sine fantastiske evner med putteren. – Når jeg havner i en situasjon der jeg er nødt til å senke en putt, så forsvinner nervene på en måte og jeg fokuserer ekstremt hardt på å prøve å senke den putten. Og det var vel den sonen jeg havnet i på 17 og 18, tror jeg.

Steve Stricker har nå vunnet to turneringer i en og samme sesong tre år på rad. Bare fire andre spillere har gjort det siden 2000: Tiger Woods, Phil Mickelson, Vijay Singh og Ernie Els. Seieren i John Deere Classic brakte Stricker også opp til andreplass på FedExCup-rankingen.

Matt McQuillan, som hadde misset cuten i sine ti siste turneringer, endte på tredjeplass med Zach Johnson. Charles Howell III og Chez Reavie ble nummer fem.

Høydepunkter

 

Kilde: pgatour.com