Suzann Pettersen fosser videre. 32-åringen fra Oslo har vært i ekstrem form de siste månedene.

 

Søndag tok hun sin femte seier for sesongen, sin 11. pallplassering, og 15 topp 10-plassering. Og ikke minst: Hennes 20 (!) seier som proffspiller.

 

Tutta ledet med fire slag før søndagens fjerderunde i Sunrise LPGA Taiwan Championship, hvor dro hun i fra med ytterlige ett slag. Det ble imidlertid en langt mer spennende dag enn det sluttscoren tilsier.

 

Etter 12 hull var ledelsen vekk. Tutta var på par for dagen, mens hennes nærmeste konkurrent Azahara Munoz var hele fire under. Så våknet Tutta.

 

Hun svarte med tre birdies for hull 13 og inn. Da Munoz samtidig dro på seg to bogeys,

 vant Tutta til slutt med fem slag på spanjolen, og forsvarte samtidig fjorårsseieren.

 

– Det ble veldig spennende en periode der. Jeg er stolt av hvordan jeg klarte å holde meg inne i min egen «boks», og bare fokusere på mitt eget spill, sier Tutta til Norsk Golf.

 

Pettersen har ledet fra start til slutt denne uken. Allerede etter første runde bygget hun seg opp en ledelse på tre slag. På andrerunden skjønte vi kanskje at det var hennes uke, da hun gjorde hole-in-one på sitt andre hull for dagen, og dro i fra ytterligere i toppen.

 

I juni var Suzann Pettersen 5,35 poeng bak Inbee Park på verdensrankingen. Selv om Tutta startet uken bare 0,89 poeng bak Park på rankingen, vil hun ikke ta igjen forspranget når Rolex Rankings oppdateres mandag.

 

På grunn av et relativt svakt startfelt, er det få rankingpoeng som deles ut denne uken. Tutta vil gå opp til 11,32 poeng på verdensrankingen, fattige 0,66 poeng bak Park.

 

Dermed må hun fortsatt vente på å få realisert barndomsdrømmen. Neste uke har hun bestemt seg for å ta en velfortjent pust i bakken, og spiller ikke Mizuno Classic i Japan. Heller ikke Inbee Park spiller, så det vil ikke bli noen endringer på toppen av rankingen.

 

–  Det viktigste for meg er å vinne turneringer, og dominere. Da kommer det andre av seg selv. Så lenge jeg fortsetter å gi meg selv muligheten til å vinne på søndagene, så vil det komme, forteller Tutta til Norsk Golf.

 

Også på pengelisten nærmer Tutta seg Park. Søndagens triumf var verdt 300 000 dollar, 1,8 millioner kroner. Det tar totalen hennes opp til 2 241 847 dollar, hele 13,2 millioner kroner. Hun er med det bare 93 600 dollar bak Park, som for noen få måneder siden virket umulig å ta igjen.

 

Etter den missede cuten i U.S. Open, er Tuttas dårligste plassering en delt 7. plass.

 

– Det har vært en bra sensommer. Av og til er det de kjipe stundene som gjør deg enda sterkere. U.S. Open var en kjip følelse, men jeg er veldig fornøyd med måten jeg har svart på, sier Tutta.

 

Tutta medgir at hun spiller sitt livs golf om dagen, men sier det fortsatt er rom for forbedring. 

 

– Jeg ser et forbedringspotensiale jevnt over hele linja. Det er motiverende å vite at jeg kan vinne uten å spille min beste golf. Jeg spilte faktisk ikke spesielt bra da jeg vant Evian, og spillet føltes ikke så bra de to siste dagene her heller. Men jeg skal ikke være for perfeksjonist så lenge jeg vinner, smiler Tutta.

 

Og det venter ytterlige belønning neste gang Tutta kommer hjem til Norge: Etter det Norsk Golf erfarer, er Tutta nominert i hele tre kategorier, når Idrettsgallaen går av stabelen i Vikingskipet i januar: «Årets kvinnelige idrettsutøver», «Årets forbilde» og «Årets navn».

 

– Det er veldig kult. Jeg forsøker bare å levere varene, så er det opp til andre og vurdere hvor godt det er, sier Tutta, som ikke ønsker å si noe om sine vinnersjanser i de ulike kategoriene.

 

Neste gang verdens to beste kvinnegolfere møtes ansikt til ansikt blir 14.-17. november, når LPGA-touren returnerer til Amerika fra sin Asia-turné. Da spilles Lorena Ochoa Invitational i Mexico, før sesongen rundes av i CME Group Titleholders uken etter i Florida.

 

Men kanskje hadde Tutta ønsket at touren skulle forbli i Asia? Av hennes syv seiere de siste 12 månedene, har hele fire av dem kommet i Det fjerne østen.

 

 

Tror du Tutta er verdensener innen utgangen av 2013? Bruk kommentarfeltet under og si hva du tror!

 

 

 


 

 

 

Runde 3

 

 

Suzann Pettersen måtte over par, men leder likevel med solide fire slag før siste runde av Sunrise LPGA Taiwan Championship.

 

Etter runder på 68 og 69 slag de to første rundene i Taiwan, måtte Tutta over par for første gang denne uken lørdag. Men scoren kunne fort blir mye styggere enn de 73 slagene (+1) hun endte på.

 

Tutta hadde en tung start på runden, og så forspranget i toppen nesten forsvinne da hun var tre over par etter fem hull. Heldigvis klarte hun å snu spillet. Resten av hullene gikk hun på to under par, inkludert en birdie på det avsluttende par 5-hullet.

 

– Jeg kunne fort ha tapt ledelsen der ute i dag. Du vet, noen dager føles lette, mens andre dager er vanskeligere. Noen dager kommer alt helt naturlig, mens andre dager føles det som man er mellom to køller hele tiden, og så begynner man å bliusikker. Man begynner å stille seg selv mange spørsmål. Det var en av de dagene hvor man ble veldig analytisk, og det er på grunn av forholdene. En dag til i disse forholdene sa Tutta, etter å ha kommet seg inn i klubbhuset fra den kraftige vinden.

 

Dermed ligger hun seks under par sammenlagt, og tar med seg en solid ledelse på fire slag inn til søndagens avslutningsrunde. Da går hun i lederball med Azahara Munoz og Sun Young Yoo. Gruppen slår ut klokken 03.50 norsk tid.

 

I tillegg til Munoz og Yoo, ligger også Carlota Ciganda fire slag bak Tutta.

 

Tutta har de siste månedene spist innpå Inbee Parks forsprang på toppen av verdensrankingen. Fra å være 5,35 poeng bak Park på Rolex Rankings i juni, er hun nå fattige 0,89 poeng bak.
 

Selv om hun skulle forsvare fjorårsseieren imorgen, vil hun likevel ikke overta førsteplassen på verdensrankingen. Avstanden opp vil imidlertid være minimal. På grunn av et relativt svakt startfelt denne uken vil Tutta bare gå opp til 11,32 rankingpoeng dersom hun vinner, mens Park vil forbli på 11,98 poeng.
 

Det er uansett liten tvil om hvem som er den heteste kandidaten når årets kvinnelige idrettsutøver skal kåres på Idrettsgallaen i Vikingskipet i januar. Etter det Norsk Golf kjenner til er Suzann Pettersen nominert i de tre kategoriene «årets navn», «årets kvinnelige idrettsutøver» og «årets forbilde».

 

 


 

 

Runde 2

 

Suzann Pettersen fosser videre. Nå leder hun i Taiwan med fem slag, takket være hole-in-one på starten av runden. Men hun blir ikke verdensener denne uken, selv om hun skulle vinne.

At Tutta spiller sitt livs golf om dagen hersker det liten tvil om. Fredag økte hun luken hun hadde skaffet seg etter første runde av Sunrise LPGA Taiwan Championship fra tre til fem slag.

 

Det har hun blant annet pitchingwedgen mye å takke for.

 

Etter å ha åpnet dagen med par, slo hun ballen rett i koppen på utslaget på det andre hullet, et par 3 på 122 meter! Symbolsk for hvordan spillet hennes er om dagen.

 

– Jeg meldte det før slaget! Jeg slo den akkurat som jeg var ville, og var heldig med hvordan den spratt. Det var et veldig bra slag. Det er gøy å gjøre hole-in-one, spesielt når man spår det på forhånd, og faktisk klarer det når man trykker på avtrekkeren, smilte Tutta i pressekonferansen etter runden.

 

(Video av slaget på tv2.no)

 

– Dette sier bare hvor hun er for tiden. Hun driver en egen idrett. Suzann er overlegent verdens beste damegolfer for tiden, sier Viasat-kommentator og tidligere tourspiller, Per Haugsrud til VG.

 

Etter seks strake par, gjorde Tutta dagens første birdie på hull 9, og kunne dermed signere for tre under par ved runding og fem slags ledelse. Ledelsen gikk tilbake til fire slag med en bogey fem hull senere, men takket være en birdie på det avsluttende par 5-hullet går Tutta inn i helgen med en imponerende fem slags ledelse på sør-koreaneren Sun Young Yoo og Solheim Cup-lagvenninne Carlota Ciganda.

 

– Det var virkelig vanskelig i dag. Vinden blåste hardere og hardere, og det var ikke lett der ute. Vinden og forholdene tester alle aspekter ved spillet. Selv et innspill på 70 meter er det vanskelig å kontrollere hvordan ballen oppfører seg. Når man putter føler man vinden ta tak i deg. Det er en tøff test, men en morsom utfordring. Jeg har spilt solid golf, og er henrykt over hvordan jeg ligger an etter to dager, sier Tutta i følge lpga.com.

 

Les også: Statistikken som får Tutta til å smile 

 

Henrik Bjørnstad er i nesegrus beundring over hva Tutta har prestert den siste tiden.

 

– At hun i det hele tatt har muligheten til å bli ranket som verdens beste golfspiller, mener jeg er helt vanvittig. Det er så stort at det er vanskelig å sette ord på det, sier han til VG

 

Turneringen er årets siste på Asia-turneen for Suzann Pettersen. Skulle hun gå helt til topps søndag, vil det være karrierens sjette seier på asiatisk jord.

 

Etter denne ukens turnering gjenstår Lorena Ochoa Invitational om tre uker, etterfulgt av CME Group Titleholders hjemme i Florida uken etter. Tutta har bestemt seg for å ta en pust i bakken under neste ukes Mizuno Classic i Japan.

 

Norsk Golf kommer tilbake med mer.

 

 


 

 

Runde 1

 

Suzann Pettersen har fått en fantastisk start på Sunrise LPGA Taiwan Championship. Hun leder turneringen med tre slag etter første runde.

Tutta puster Inbee Park på toppen av verdensrankingen i nakken, og har virkelig satt inn støtet de siste månedene. Med ni pallplasseringer på LPGA Tour så langt i år styrer hun mot en av sine beste sesonger så langt i karrieren. Som i Korea forrige helg er hun tittelforsvarer også i helgens LPGA-turnering i Taiwan.

 

Og for en start hun har fått på turneringen!

 

I kraftig vind og regn, åpnet hun med en runde på fire under par (68), bestående av seks birdies, to bogeys og resten par. Dermed leder hun med tre slag på Irene Cho, Caroline Hedwall, Karine Icher og Alison Walshe.

 

Les også: Statistikken som får Tutta til å smile

 

Suzann Pettersen er nærmere å oppfylle barndomsdrømmen om å bli verdensener enn noen gang. Tutta er nå bare 0,89 poeng bak Inbee Park, som ikke deltar denne uken.

 

– Inbee og verdensrankingen er ikke noe jeg tenker på når jeg våkner om morgenen. Jeg ønsker å avslutte sesongen sterkt, og har forstått at det er mulig å klatre til topps før endt år. Jeg tar utfordringen, men stresser overhodet ikke av den grunn. Gjør jeg en god jobb kommer resultatene, og muligheten for å gi meg selv en fin julepresang ligger absolutt der, sa Tutta i en pressemelding i forkant av turneringen.

 

Park hadde en forrykende start på sesongen, der hun blant annet skrev historie med tre majorseiere i en og samme sesong.
 

Etter U.S Open-seieren i juni har det imidlertid sagt stopp. Siden da har hun med unntak av en pallplassering ikke havnet topp-10 en eneste gang. Suzann Pettersen har til sammenligning i samme periode spilt sitt noe av sitt livs beste golf.
 

I de syv turneringene som har blitt spilt siden da, er en delt 7. plass Tuttas dårligste resultat. Hun har i samme periode vunnet to ganger, inkludert karrierens andre major.

 

Norsk Golf kommer tilbake med mer.