Austrian GolfOpen ble en sørgelig affære sett med norske øyne. Jan-Are Larsen åpnet best av våre to nordmenn på deltagerlisten, og lå på 50. plass etter en åpning på 73 slag (+1). Fredagens scorekort skulle bli fire slag dårligere, etter at han gjorde to dobbelbogeys, fire bogeys samt to birdies. Dermed endte han helt nede på 97. plass, fem slag bak cutgrensen.

Helgefri blir det også for Eirik Tage Johansen som lå som nummer 64 før runden. Med sin andre strake 74-runde fredag falt han til 78. plass, og må derfor reise hjem tidlig han og.

Fire spillere deler ledelsen i Østerrike på syv under par. Det er Gaganjeet Bhullar (India), Thomas Nørret (Danmark), Robert Coles (England) og Joost Luiten (Nederland).

 

Runde 1

Larsen har plassert seg best av de to nordmennene etter første runde, men delt 50. plass er likevel ikke noe å hoppe i været for. Hans 73-runde (+1) gjør at han har syv slag opp til teten. Det er jevnt i toppen, og selv om han er et stykke nede på leaderboardet har han kun fire slag opp til en delt sjetteplass. Og hadde det ikke vært for avslutningen på runden hadde han vært i nærheten.

Jan-Are, som startet runden på banens siste ni, innledet med tre birdies på de første fem hullene. Derfra skulle det bli to bogeys, samt en lei dobbelbogey på det avsluttende par 3-hullet. Hadde det ikke vært for denne ville han nå vært på 18. plass.

Slaget bak Larsen følger Eirik Tage Johansen på 64. plass. Han gjorde to birdies, fire bogeys og resten par på sin runde.

Dette er den niende Europa Tour-turneringen Jan-Are Larsen deltar i denne sesongen. Han har klart cuten i kun to av dem – Joburg Open i januar og Czech Open i august. Tage har på sin side spilt 12 turneringer på ET i år, og klart cuten i fem av dem. Hans 8. plass i årets første turnering, Africa Open står fortsatt som hans beste plassering denne sesongen.