Om en måned er det duket for årets tredje majorturnering når U.S. Open braker løs på The Country Club i Massaschusets.

U.S. Open er kjent som golfverdenens aller tøffeste test, og noe av sjarmen med turneringen er alle de potensielle askeladd-historiene fra spillerne som prøver lykken rundt omkring i de lokale kvalifiseringene.

I disse dager er det lokale kvalifiseringsstegene i full gang, der 8800 spillere fordelt på 109 turneringer skal konkurrere om kun 530 plasser videre til det siste kvalifiseringssteget i månedskiftet mai-juni.

En av de 8880 var John Eckert, som ifølge Golf.com har et handicap på rundt 20. Han meldte seg på kvalifiseringen på Oakwood Country Club i Missouri som straff etter å ha havnet på sisteplass i kompisgjengens NFL fantasy-liga.

Nå lurer du kanskje på hvordan en 26 år gammel hacker klarer å få en plass i U.S. Open-kvalifiseringen, der handicapgrensen for amatører er på 1,4? Svarer er enkelt: Eckert klarte å lure systemet ved å registrerte seg som profesjonell spiller i stedet, og ettersom turneringskomiteen ikke kontrollerte Eckerts søknad om proffstatus i forkant, klarte han å sikre seg starttid sammen med de to tidligere collegegolferne Cole Gritton og Thomas Henson.

For å bli registrert som profesjonell, er i bunn og grunn alt du trenger å gjøre, å si «jeg er profesjonell» og melde deg på turneringen. Dermed bortfaller handicapkravet, sier Todd Stice, regelsjefen i Central Links Golf som organiserte kvalifiseringen, til Golf.com.

(Artikkelen fortsetter under)

Nesten 10 000 spillere melder seg på de lokale U.S. Open-kvalifiseringene hvert år. (Foto: Getty Images)

18 hull fra back-tee i kraftig vind på en dag der selv ingen av feltets mange plusshandicaperne klarte å komme seg under par, gikk som det måtte gå for Eckert.

Spillepartnerne merket tidlig at dette kom til å bli en turneringsrunde litt utenom det vanlige da Eckert nesten pådro seg to straffeslag allerede før det første slaget ble slått: han stod og varmet opp på hull 1, før han plutselig innså at han skulle slå ut på det 10. hullet, og måtte løpe av gårde for å rekke starttiden.

– Vi tenkte bare: «Herregud, dette kommer til å bli en lang dag», sier spillepartner Henson til Golf.com om hvordan han reagerte da han så Eckert og caddien, med en gigantisk tourbag fullstappet av billigkøller på slep.

 Frykten for at dagen skulle bli lang, ble forsterket da de så Eckert stille seg opp til ballen på åpningshullet og sikte 30 meter til venstre for fairwayen – og toppet ballen syv meter (!) av gårde.

Resultatet ble trippelbogey, etterfulgt av en dobbelbogey på det neste hullet. Resten av dagen ble en kamp i motbakke for Eckert, som ifølge Thomas mistet nærmere 15 baller i løpet av runden. Da dagen var omme, stod det tre bogeyer, tre dobbelbogeyer, tre tippelbogeyer, fire kvadruppelbogeyer, en sekstuppel bogey – og fire par – på scorekortet som til slutt talte 112 slag – 40 over banens par og 40 slag bak vinneren Ruan Argotsinger.

Etter runden følte Eckerts caddie behov for å beklage overfor Gritton og Henson og fortalte at deltagelsen var et resultat av et tapt veddemål. Ifølge Golf.com var reaksjonen deres en kombinasjon av irritasjon og latter.

Velkommen til hverdagen til en vanlig hobbygolfer!