Tekst: Christian Furu

 

TaylorMade er navnet vi oftest bruker men for å se rekkevidden og størrelsen på selskapet passer det bedre å bruke det fulle navnet TaylorMade-adidas Golf (TMaG).

 

Selskapet inkluderer også Reebok, Rockport og CCM (hockey). Nylig lanserte de faktisk en Rocketballz hockeykølle. Nå vokser TMaG seg enda større ved å kjøpe Adams Golf, et selskap som har opplevd stor vekst de siste årene. Det har gått rykter den siste uken om at Adams skulle selges, de har også tidligere vært på utkikk etter interesserte kjøpere. 

 

Adams er først og fremst kjent for sine svært gode hybrider, et stort antall proffer på PGA Tour og European Tour har en Adams-hybrid i bagen. De har også kvinnenes verdensener Yani Tseng i stallen. Nettopp på kvinnesiden står nok Adams sterkere enn TaylorMade, og TMaG får dermed en viktig utvidelse av sitt sortiment.

 

TMaG legger forøvrig vekt på at Adams har fokus på «game improvement» køller, men de dekker nok hele spekteret av spillere fra proff til nybegynner med sine populære modeller. Det nevnes ikke hva som skjer med Yes! puttere som Adams nylig kjøpte.

 

Avtalen er verd $70 millioner og er forventet sluttført i midten av 2012. Det er ingen tvil om at det kan bli spennende å se hva de får til. Adams er nytenkende, litt annerledes og kan uten tvil tilføre noe til TaylorMades allerede brede utvalg. Merkenavnet Adams skal opprettholdes på lik linje med det vi ser med nevnte Reebok og CCM i dag.