Hvorfor har Nike laget et hull i køllene? Alle som ser Covert stiller det spørsmålet. Nikes mål med Covert er å lage køller som ser fine ut ved adressering og har så mye masse som mulig på rett sted for å gjøre dem tilgivende og effektive. Utført arbeid etterlot et stort hull. Og en glimrende driver.

 

 

En av de merkeligste og stiligste

 

For tilhengere av tradisjonelle golfkøller er Covert ved første øyekast helt krise. Så ærlig må vi ha lov til å være. Knallrød topp med Nikes «swoosh» logo og dette hullet i sålen. Det er veldig lite som umiddelbart minner om en vanlig golfkølle her, men hvis du ser forbi dette ser du at fasongen er veldig fin. Covert ser bra ut bak ballen. Du får selvtillit og lyst til å svinge den. Kunne Nike klart å lage samme driver uten hullet? Kanskje, men de vil vise fram teknologien. De vil vise hva de gjør på. På samme måte som vi kan se «justerbare» vekter på puttersåler. Vekter du bare kan drømme om å justere. Covert er en veldig fin driver ved adressering og den har den mest interessante sålen jeg har sett. En god kombinasjon.

 

 

Verdens beste samtaletema 

 

Trenger du nye venner? Kjøp en Covert! Når fuglene vender tilbake, det innkalles til dugnad og driving rangen åpner blir Covert tema på rangen. Dra den fram fra bagen, slå et par slag og forbered deg på å låne den bort og prate om teknologien i en time. 

 

 

Effektiv

 

Med effektiv mener jeg evnen til å overføre farten i svingen til ballhastighet og lengde. Drivere har lenge vært på maksimalt nivå av det tillate. Det har vært vanskelig eller umulig å utvikle dem videre. Allikevel klarer produsentene det. Nye køller er ofte bedre enn tidligere modeller, men hvis du tror du kjøper en garanti for 20 meter lengre slag tar du feil.  For den rette personen skjer det, men stadig flere føler at de går seg fast på lengde med driver. Nøkkelen i dag er jevne resultat over større deler av slagflaten. Vi treffer sjelden sweet spot. Vi treffer tå, hæl, lavt og høyt på slagflaten. Her har det vært mye å hente og få gjør det like godt som Covert. 

 

Under testing på simulator opplevde vi veldig liten variasjon i ballhastighet. Smash faktor (ballhastighet / svinghastighet) på hæl og tå var glimrende. Dårligst utfall fikk de høye treffene mens lavt på slagflaten ga ganske bra resultat. Både HD Golf og About Golf simulator ble brukt. Selv om jeg ikke opplevde Covert som en spesielt langtslående driver kan den være det for andre. Den er uten tvil en svært effektiv driver. De jevne resultatene vil være riktig medisin for mange golferes driverproblemer.

 

 

 

FlexLoft

 

Multiloft er nå helt vanlig men Nike tar det et skritt videre. På Covert kan du justere loft uavhengig av hodets vinkel. Du velger om den skal være åpen, nøytral eller lukket og velger så gradene fra 8.5° til 12.5°. Dette er ikke annet enn revolusjonerende. Det er en drøm å ha mulighet til å tilpasse driveren til en sving i konstant forandring. Så lenge du velger riktig skaft er feilkjøp grunnet feil spesifikasjoner historie. Justeringen er svært enkel å utføre. Adapteren er veldig bra utformet og godt merket. Flere justerbare drivere er på vei, men foreløpig er dette det beste systemet jeg har brukt. 

 

Det slår meg også hvor bra dette er for golfbutikker og proshoper. Her får man alle produktene i ett. Aldri igjen må man vurdere hvor mange 10.5° og 9.5° man skal ta inn. Mulighetene må også være en drøm når man skal drive med tilpassing av køller.

 

Skaft

 

Standard Covert kommer med Kuro Kage skaft. Det veier 50 gram og viste seg å være veldig bra for spillere med middels svinghastighet. Jeg hadde det ikke tilgjengelig i stiff og måtte derfor ty til det ekte og tyngre Kuro Kage skaftet fra en Covert Tour. Dette passet veldig bra til standard driveren. Fin vekt med sine 60 gram. Ikke spesielt stivt, et veldig snilt skaft. 

 

Målgruppen

 

Av og til må jeg si «en kølle for alle» og det gjør jeg med Nike Covert. Den er et designmesterverk med utrolige tekniske løsninger og den presterer svært bra. Jeg svingte også litt med Covert Tour. Med sin hodestørrelse på 430cc er den mindre tilgivende og jeg syns standardkøllen er det beste valget uansett handicap. Mitt råd er at også gode spillere satser på standard men er mer kresen på valg av skaft.

 

+ Pen fasong

+ Svært god ballhastighet

+ Glimrende løsning for justering

+ Tilgivende

 

– Rødt hode med logo er for mye for noen

– Hvorfor er Tour versjonen så mye kulere?

 

 

 

VRS Covert

460cc hode

50 gram Kuro Kage skaft

FlexLoft med 8.5° til 12.5°

Cavity Back design

Veiledende 2.595,-

 

VRS Covert Tour

430cc hode

60 gram Kuro Kage skaft

FlexLoft med 8.5° til 12.5°

Cavity Back design

3.595,-

 

 

 

 

 

Denne testen ble publisert i Norsk Golf #1 2013.