Det opplyser NGF i en pressemelding.

Marius Thorp har bestemt seg for å ta pause fra den profesjonelle golfen. Fjorårets opptur var ikke nok til å opprettholde den motivasjonen som skal til for å prestere på Europa Tour-nivå, i følge Bærumsgolferen.

Motivasjonen er vekk

– Når jeg ikke er 100 % motivert for å gjennomføre den jobben jeg vet trengs for å lykkes blir det tungt, og ved å satse halvveis kommer man ingen vei. Slik er det for meg, forteller Thorp.

Thorp har i flere år vært med i forskjellige satsningsgrupper under Norges Golfforbund (NGF). Fra og med 2011-sesongen var Thorp en av ti spillere i Team Norway Rio ’16, forbundets OL-satsing. NGFs sportssjef Frode Scheie beklager Thorps beslutning.

– Det er meget trist at Marius velger å ta pause fra golfen i så ung alder. Samtidig har vi respekt for valget han gjør når motivasjon og glød for golfen ikke lenger er til stede. Vi håper selvfølgelig at han finner tilbake lysten og indre driv, da hans talent er ubestridt, sier Scheie.

Tungt år

2011 har vært et sportslig tungt år for Thorp. I de 14 turneringene han har vært med i år han misset cuten i 10 av dem. Før niendeplassen i Norwegian Challenge i august var 27. plassen i Credit Suisse Challenge hans beste plassering for sesongen. Thorp viste tegn til å finne tilbake litt av formen på sensommeren, og tok avgjørelsen om at han skulle fullføre resten av sesongen på Challenge-touren istedet for Europa-touren.

– Det er kjedelig å gå rundt på Europa-touren og føle at man overhodet ikke får det til, så da blir det heller litt Challenge Tour-turneringer i år for å spille på meg litt selvtillit, og forsøke å få tilbake den gode følelsen igjen. Programmet er ikke planlagt så nøye fremover, sa han til Norsk Golf etter Norwegian Challenge. 

Siden ble det kun Ecco Tour Championship i Danmark uken etter. Her misset han cuten, og det blir nå hans siste turnering for denne gang.

Marius Thorp vil bruke tiden fremover til andre ting enn golf. Vi ønsker ham lykke til videre, og krysser fringrene for at han kommer tilbake igjen!


Bruk kommentarfeltet under og si din mening!