Fana-spilleren Lars Mjeldheim Sandvoll tok steget øverst på pallen etter fantastisk golf på Drøbak under finaleturneringen på Norgescupen. Søndag skulle spillerne gå 27 hull, og Sandvoll lå på andreplass før de siste 27 hullene på Drøbak.

8 birdies, én bogey og én uheldig dobbelbogey på et av banens letteste hull var nok til å sikre omspill mot gårsdagens leder, Viktor Hovland fra Drøbak. Begge endte på 14 under par, men Sandvoll gikk altså seirende ut av omspillet som ble avholdt på banens 18. hull.

Miklagard-spilleren Stian Lund stod for turneringens laveste score, med utrolige 61 slag på andrerunden som ble fordelt på lørdag og søndag. Ni birdies og ni par er vanvittig imponerende, og sier litt om nivået i herreklassen på Norgescupen. Han delte tredjeplassen med Torstein Nævestad fra Oslo.

I dameklassen ble det hjemmeseier for Drøbak Golfklubb og Sandra Nordås. Hun avsluttet med 71 slag på søndag og endte på par etter tre runder.

 

Drøbak fikk også andreplassen, med Julie Schøyen Reinertsen.

 

 

___________________________

 

Dag 1

Lørdag startet årets siste Norgescup-turnering på Drøbak GK. En sammenlagtvinner skal kåres, og i herregruppen var det Bryneset-spilleren Ole Fremstad som skulle ut og forsvare ledelsen over 27 hull både lørdag og søndag.

Forhåndsfavoritten innfridde imidlertid ikke på den forholdsvis enkle banen en halvtimes kjøretur utenfor Oslo. Han gikk de første 27 hullene på 2 over par, og ligger dermed på 23. plass, 12 slag bak lederen. Han heter Viktor Hovland, og leverte en og en halv runde med magisk golf foran hjemmepublikummet. 12 birdies og kun to bogeys betyr ledelse alene, ett slag foran Lars Mjeldheim Sandvoll fra Fana Golfklubb.

 

På damesiden er det to jenter i ledelse. Oslo-spilleren Dorthea Forbrigd og Sandra Nordaas, som også spiller på sin hjemmeban, ligger i føringen med +1.

 

Sammenlagtlederen Kristin Simonsen ligger på fjerdeplass etter at finaleturneringen er halvspilt, med +4.

 

Turneringen spilles ferdig med 27 hull søndag.